Tuga, izgubio najboljeg druga, pa srušio šampiona. Ne sanjate, ovo se desilo u Arizoni!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 17.11.2017.
07:48
Izvor: Sportske.net

Tužna bostonska priča. U Feniksu, rezultat na poluvremenu za istoriju...

EPA
EPA

Povezane vesti

Satima pred derbi sa Voriorsima, Džajlen Braun nije razmišlja o košarci. Kako je rekao, lutao je kroz bostonsku maglu, oplakujući najboljeg druga iz detinjstva. Sa Trevinom Stidom družio se kroz srednju školu u Džordžiji, ostali su najbolji prijatelji i pošto je košarkaš Seltiksa otišao na koledž.

Nije naravno pričao o tome kako mu je umro prijatelj, odlučio se da zaigra posle razgovora sa trenerom Stivensom i to je odlučilo derbi protiv Voriorsa

Braun je ubacio 22 poena, imao 7 skokova, Kajri Irving se razigrao u poslednjoj četvrtini, kada je dao 11 od svojih 16 poena, za "Kelte" koji su nastavili strašnu seriju pobeda.

Durant je ubacio 24 poena za Golden Stejt, ali velika trojka je imala loše procente. Odbrana Bostona je isključila Karija, u trećoj četvrtini su gosti izgubili sedam lopti, njihova prednost se istopila, posle serije Bostona 19:2. Seltiksi su u seriji od 14 pobeda, izgubili su dva meča na startu kao posledica horor povrede Hejvarda, koji se pojavio u dvorani i dočekan je ovacijama.

Hjuston je napunio koš Sansa, a ono što su učinili u prvom poluvremenu deluje neverovatno. Nije greška, gosti iz Teksasa su ubacili 90 poena u prvom delu utakmice. U drugoj četvrtini Harden je dao 23 poena, do poluvremena 33, od ukupno 48. Na terenu se pojavio i Kris Pol, 11 poena i 10 asistencija za dvadesetak minuta. Sansi su takođe šutirali odlično u prvom poluvremenu, dali su 65 poena, ali su već tada izgubili meč. Prišli su na -14 u prvom poluvremenu, no ubrzo je prednost Hjustona ponovo bila ogromna.

Za Feniks je konačno debitovao Greg Monro. "Mus" je ubacio 20 poena, imao 11 skokova, ali nije mogao ništa.

Zanimljivost na kraju prvog poluvremena, navijač iz publike je vikao na trenera Hjustona da sedne, njegov tim je u plusu od 40 poena.

"Nije 40, nego 25, ne umeš da brojiš", rekao je D'Antoni, nekadašnji trener Feniksa.

Malo smo zagrebali po istoriji, Hjuston je sa ovih 90 poena za poluvreme na drugom mestu večne liste, zajedno sa Denverom, koji je taj rezultat postigao 1990. Iste godine, Sansi su dali 107 poena u prvom poluvremenu utakmice sa Nagetsima, ukupno su postigli 173 poena u tom meču.

Feniks - Hjuston 116:142
Boston - Golden Stejt 92:88

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Roger Elliott
Friday, 17.11.2017
21:54

Kelte obozavam! Siksersi i Kelti su mi omiljeni klubovi.

avatar
Kralj Stiven
Friday, 17.11.2017
11:40

Boston je fantastican ove sezone voleo bih da oni uzmu prsten,a i to bi bilo dobro za NBA da ne bude GSW vs Lebron non stop :D

avatar
Carmelo99
Friday, 17.11.2017
09:01

14 in a row🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀