TSL - Turk Telekom u dobrom raspoloženju čeka odlučujući duel sa Partizanom

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 16.12.2018.
20:54
Izvor: Sportske.net

Ekipa iz Ankare vezala i četvrtu pobedu u svim takmičenjima pred važan duel sa "crno-belima" u Evrokupu.

eurocupbasketball.com/Turk Telekom
eurocupbasketball.com/Turk Telekom

Povezane vesti

Košarkaši Turk Telekoma savladali su Istanbul BB u svojoj dvorani u 11. kolu turske Super lige, bilo je 89:84 za ekipu iz prestonice.

Razbili su rivala u prvoj deonici, postigli su 23 poena, primili samo 11 i već na prvu pauzu otišli sa velikim suficitom.

Ipak, stvari su se okrenule u nastavku, gosti iz Istanbula su se razigrali i na poluvreme otišli sa samo pola koša minusa.

U nastavku je bilo veoma neizvesno, treća deonica okončana je bez pobednika, te je Turk Telekom u poslednjih 10 minuta preneo višak od jednog poena.

Usledilo je ubrzo i izjednačenje, ali gosti nikako nisu uspevali da preokrenu rezultat, tesno je bilo do samog kraja, ali je domaćin uspeo da zadrži prednost i upiše novu pobedu.

Istakao se Silven Landesberg sa 26 poena i šest skokova, pratili su ga iskusni Kaja Peker sa 17 poena, kao i Ti Džej Vebster i Metin Turen sa po 14 postignutih poena. Vladimir Štimac je dodao devet poena i šest skokova.

U poraženom sastavu 15 poena Holoveja, po 14 su dodali Jagmur, Kulig i Minčev, dok su dvocifren učinak sa po 11 poena imali i Semih Erden (9sk) i Luka Babić.

Turk Telekom tako sa četiri vezana trijumfa ide na megdan Partizanu u okviru poslednjeg kola grupne faze Evrokupa, imaju četiri pobede i pet poraza, "crno-beli" su na 3-5 i pobeda je za četu Andree Trinkijerija neminovnost.

Darušafaka je sa novim trenerom konačno prekinula negativan niz, slavili su u Bandirmi protiv Banvta rezultatom 65:82.

Istakao se Toni Daglas sa 19 poena, pratili su ga Savaš sa 14, Mekalum sa 12 poena i Demir sa 11.

U poraženom sastavu 17 poena Morgana, 13 je dodao Aleks Perez.


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Monday, 17.12.2018
16:39

"Another team with the same worry is Partizan (3-6), which will be looking to overcome a five-point loss from Round 5 against Turk Telekom (4-5), its guest on Wednesday. Partizan's situation is quite complicated. If Zenit beats ASVEL and Trento defeats Valencia on Tuesday, Partizan will be eliminated before it even tips off on Wednesday. However, if either Zenit or Trento lose, Partizan will be alive and competing for the Top 16 in front of the thunderous support of its faithful fans in what is sure to be a packed Aleksandar Nikolic Hall. A loss by Trento only would put Partizan in position to qualify with a win of 4 or more points in regulation time. It gets better for Partizan from there: A loss by both Zenit and Trento would mean Partizan would need just a two-point victory in regulation to make it to the next stage. And if it happens that Zenit loses and Trento wins, then Partizan would need any kind of win, even in overtime, to go to the Top 16." Upotrebite ovo za neku vest ako zelite:-D