TSL - Štimac i društvo šokirali Fener, Tofaš u polufinalu

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 26.05.2019.
19:16
Izvor: Sportske.net

Turk Telekom izborio majstoricu sa aktuelnim šampionima, pobednika treće utakmice u polufinalu već čeka rival.

Epa/Juan Carlos Hidalgo
Epa/Juan Carlos Hidalgo

Povezane vesti

Košarkaši Turk Telekoma uspeli su da slave na svom parketu u Ankari protiv Fenerbahčea, bilo je 88:85 za tim iz prestonice, pa je sada 1:1 u seriji, koja se igra na dve pobede.

Fener je dobio prvi kvartal sa +3, ali je domaćin do poluvremena preokrenuo rezultat i na veliki odmor otišao sa tri poena prednosti.

Tesno i u trećoj deonici, Fener je uspeo da smanji deficit za pola koša.

Gosti iz Istanbula su preokrenuli u poslednjoj četvrtini, da bi na četiri minuta do kraja Kempbel trojkom poravnao rezultat.

Nakon poena Redinga Turk Telekom je poveo, a utakmicu je novom trojkom prelombio Ti Džej Kempbel na 25 sekundi do kraja, kada je odlepio domaćina na +4.

Nije se Fener predavao, ali je Landesberg bio smiren na liniji za slobodna bacanja, pogodi je četiri vezana i doneo pobedu domaćem sastavu.

Junak Kempbel je postigao 26 poena, pratili su ga Landesberg sa 19, kao i Vladimir Štimac sa 14 poena i osam skokova. Dvocifren je bio i Keni Gabrijel sa 12 poena (9sk).

U ekipi Fenerbahčea 19 poena Mahmatoglua, pola koša manje dodao je Bobi Dikson, 16 je ubacio Slukas, dok je vrlo dobar bio i Gudurić sa 15 poena. Dvocifren i Nikola Kalinić sa 10 poena, uz po šest skokova i asistencija.

Sada je 1:1 u seriji, majstorica se igra u Istanbulu.

Pobednik trećeg susreta će se u polufinalu sastati sa Tofašom, koji je danas slavio protiv Bešiktaša sa 73:82, te sa 2:0 u seriji ide u narednu rundu.

Anadolu Efes* - Banvit 2:0
Galatasaraj - Gazijantep 1:1

Fenerbahče - Turk Telekom 1:1
Tofaš* - Bešiktaš 2:0

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke