TSL - Jelovac se ne predaje, Micić odmarao, Efes u polufinalu

Autor: Nikola Miloradović
subota 25.05.2019.
17:28
Izvor: Sportske.net

Odigrana su još dva duela prve runde plej-ofa u Turskoj.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Košarkaši Gazijantepa uspeli su da slave na svom terenu protiv Galatasaraja, te će se u Istanbulu igrati majstorica za prolazak u polufinale, danas je bilo 79:69 u korist ekipe za koju nastupa Stevan Jelovac.

Domaćin je na poluvreme otišao sa svega tri poena prednosti, suficit su u narednih 10 minuta uspeli da uvećaju za svega pola koša, ali su u poslednjoj deonici rivalu dozvolili samo osam poena, te su uspeli da zadrže višak i da slave u drugom meču ove serije.

Pobednički sastav je predvodio Šekil MekKisik sa 19 poena, a odličan je bio i Jelovac sa 14 postignutih poena. Dvocifreni su bili i Ogut sa 13, Džekiri sa 12 i Vasilijauskas sa 11 poena.

Kod Galatasaraja 20 poena Erona Herisona, 15 je dodao Najdžel Hejs, dok se na 12 zaustavio Zek Ogasti.

Za razliku od Galate, Efes je uspeo da slavi na gostovanju, te su nakon trijumfa rezultatom 77:87 u Bandirmi, overili plasman u polufinale.


Dobro se držao Banvit u prvom poluvremenu, Efesu je pripao prvi kvartal sa šest poena viška, ali je Banvit u nastavku stigao do preokreta i sa tri poena prednosti otišao na odmor.

Ipak, usledila je furiozna treća četvrtina "Pivara", dobili su je rezultatom 28:12, te su na poslednji odmor otišli sa 13 poena prednosti.

Sve što je Banvit u poslednjem delu uspeo da uradi je da smanji deficit za tri poena.

Sjajni Larkin je predvodio Efes sa 18 poena i 10 asistencija, po 18 poena dodali su i Buboa i Brajant Danston, dok je 15 poena ubacio Kruno Simon (8sk). Vasa Micić je ovoga puta odmarao.

U poraženom sastavu 19 poena Aleksa Pereza, 18 je dodao Gečim, dok je 14 ubacio Džordan Morgan.

Anadolu Efes* - Banvit 2:0
Galatasaraj - Gazijentep 1:1

Fenerbahče - Turk Telekom 1:0
Tofaš - Bešiktaš 1:0

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke