TSL: Efes slavio u derbiju bez značaja, Štimac odličan

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 12.05.2018.
14:37
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Anadolu Efesa stavili su tačku na ligaški deo sezone u turskom prvenstvu pobedom nad gradskim rivalom Galatasarajem.

Epa/Tolga Bozoglu
Epa/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Trijumfom nad ekipom Galatasaraja (85:91) košarkaši Anadolu Efesa stavili su tačku na takmičenje u ligaškom delu turske Super lige.

Istanbulski derbi nije imao takmičarski značaj jer Anadolu Efes "zacementirao" treće mesto na tabeli, dok je Galatasaraj ostao ispod crte za plej-of.

To znači da prvi put posle osam godina u plej-ofu turskog šampionata nećemo gledati ekipu Galatasaraja koja je sezonu završila sa skorom 13-17.

Najefikasniji igrač u današnjem trijumfu Efesa bio je Derik Braun sa 22 poena (4 sk, 4 as), a pratili su ga Krunoslav Simon (18 pts, 3 sk, 4 as) i Vladimir Štimac (16 pts, 5 sk).

U poraženom timu petorica sa dvocifrenim poenterskim učinkom. Najbolje partije prikazali su Gokhan Koksal (19 pts, 4 sk) i Emir Preldžić (15 pts, 4 sk, 3 as).

Anadolu Efes će u četvrtfinalu plej-ofa igrati protiv šestoplasirane ekipe na tabeli i to će najverovatnije biti Banvit iz Bandirme.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke