TSL - Efes serijom 15:3 okrenuo Fener i dobio derbi

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 03.03.2019.
15:09
Izvor: Sportske.net

Poslednjih pet minuta velikog derbija Istanbula bili su ključni za konačan ishod utakmice.

Epa/Erdem Sahin
Epa/Erdem Sahin

Povezane vesti

Veliki derbi Istanbula i turske košarkaške lige odigran je u okviru 18. kola tamošnjeg šampionata.

U šestom međusobnom susretu Anadolu Efesa i Fenerbahčea u tekućoj sezoni ekipa Ergina Atamana stigla je do trećeg trijumfa.

Efes je slavio rezultatom 67:65 (20:15, 11:16, 14:17, 22:17) i tako se izjednačio sa Fenerbahčeom po broju pobeda i poraza (15-3).

Derbi je rešen u poslednjih pet i po minuta utakmice. U trenutku kada je delovalo da je Fener trojkama dobio utakmicu, počela je serija Anadolu Efesa kojom je domaćin stigao do pobede.

Ataman je promenio odbranu, prešao na 2-3 i naterao igrače Fenerbahčea da šutevima sa distance rešavaju napade. Nakon što je lopta dva, tri puta izašla iz obruča kod igrača Fenerbahčea se uvukla nervoza i realizacija je potpuno zatajila.

Preokret je režirao Vasilije Micić koji je pri rezultatu 63:62 za Fener išao na prodor i pogodio, a pritom je iznudio tehničku grešku Slukasa zbog flopinga.

Na kraju je Fener ipak imao napad za pobedu ili produžetke. Kostas Slukas je preuzeo odgovornost i promašio šut za produžetak tako da je Efes upisao treći trijumf na šest mečeva sa Fenerom u tekućoj sezoni.

Najefikasniji u ekipi Anadolu Efesa bio je Džejms Anderson sa 23 poena, a sledio ga je Vasilije Micić sa 14 poena (3/3 za dva) i 4 asistencije.

U poraženom sastavu četvorica sa dvocifrenim učinkom, a najefikasniji je bio Kostas Slukas sa 14 poena, 5 skokova i 5 asistencija. Nikola Kalinić je ubacio 6 poena i zabeležio 4 skoka i 3 asistencije. Marko Gudurić nije bio u protokolu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke