TSL - Efes sa prvog mesta u plej-of, petorica na poštedi

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 11.05.2019.
14:12
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Anadolu Efesa ulaze u plej-of turskog šampionata sa prvog mesta na tabeli. Ataman danas odmarao nosioce igre.

Epa/Lukas Schulze
Epa/Lukas Schulze

Povezane vesti

Ubedljiv trijumf ostvarili su košarkaši Anadolu Efesa u svom poslednjem meču ligaškog dela turske Super lige.

Efes je kao gost slavio protiv ekipe Afjon Beledije rezultatom 105:74 (26:17, 31:18, 22:19, 26:20) iako je Ergin Ataman danas odmorio petoricu nosilaca igre.

Van protokola su ostali Vasilije Micić, Šejn Larkin, Adrijan Moerman, Brajant Danston i Krunoslav Simon, ali su "Pivari" i pored toga lako došli do trijumfa.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Ahmet Tunčer (19 pts, 6 sk, 4 as), Sertač Sanli (16 pts, 4 sk) i Metekan Birsen (16 pts, 5 sk, 3 as), a dvocifren poenterski učinak ostvarila su još trojica igrača Efesa.

Ataman je podelio minutažu i najviše na terenu držao igrače koji u Evroligi nemaju zapaženu ulogu, pa su tako Bruk Motum, Rodrig Bobua i Džejms Andreson zajedno sakupili 42 minuta na terenu.

Efes će se u četvrtfinalu plej-ofa turskog šampionata sastati sa osmom ekipom ligaškog dela takmičenja, a to bi mogao da bude Turk Telekom, Banvit ili Bešiktaš.

Sav fokus igrači Efesa sada usmeravaju na završni turnir Evrolige koji se sledećeg vikenda održava u Vitoriji. U polufinalu Anadolu Efes igra protiv Fenerbahčea.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke