"Trust the Process" - Istorijsko veče centra Siksersa!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 16.11.2017.
11:59
Izvor: Sportske.net

Čekali su ga dve pune godine, a onda je pokazao da će biti jedan od najboljih.

Beta/AP Photo/Mark J. Terrill
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Povezane vesti

Biran je kao treći pik na draftu 2014. godine od strane Filadelfija 76ersa, ali je na svoj debi čekao dve godine.

Džoela Embida (23) su zadesile teške povrede u prve dve sezone koje je proveo pod ugovorom sa Siksersima, a onda je minule sezone pod ograničenom minutažom pokazao svoj potencijal.

Nema sumnje da bi bio ruki godine, u proseku je postizao 20,2 poena uz 7,8 skokova i 2,1 asistenciju po meču, ali je nastupio u samo 30 navrata, sustigla ga je nova povreda.

Ove sezone fizički deluje jako dobro, a iz utakmice u utakmicu pruža sve bolje partije.

U večeri između ponedeljka i utorka razbio je LA Kliperse, u direkton duelu sa DeAndre Džordanon ubacio je 32 poena uz 16 skokova.

Sada je napravio korak dalje, uništio je drugi tim iz Los Anđelesa, leži mu "Stejpls centar", pa je "Jezerašima" ubacio 46 poena uz 15 skokova, sedam asistencija i sedam blokada, a pritom je šutirao 14/20 (2/3 za tri) iz igre i 16/19 sa linije za slobodna bacanja.

Ovakve brojke, verovali ili ne, nijedan igrač u istoriji NBA lige nije uspeo da upiše.

Prosto nestvarna partija nesumnjivo prve zvezde Siksersa, pred kojima je blistava budućnost. Čekali su dve godine na Embida, sada su ga spojili sa fantastičnim Simonsom, a njih dvojica će ukoliko ih povrede zaobiđu činiti paklen tandem, koji će uterivati strah u sve rivale širom NBA lige.



I pored nestvarnih brojki, Embid je veče obeležio i sjajnim potezom, koji se našao na vrhu liste 10 najboljih poteza iz minule večeri. OVDE možete pronaći nešto više o sinoćnjim duelima, a u nastavku pogledajte Top 10, sa fantastičnim "eurostepom" centra Siksersa na čelu.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
PratimFudbalOd2005:(
Thursday, 16.11.2017
13:11

Nije fer da ovoliki covjek je ovako pokretljiv...Stvarno moze u zverku da izraste...Jedina mana mu je sto je malo glupkast,ali je centar pa to i nije tolka slabost...Samo neka ojaca jos malo i bice tolko dominantan da mu mozak i ne treba...