Tripl-dabl mašina iz Srbije nastavila da melje, sve staje u jedan meč Jokić ili Bjelica?! Entoni Dejvis skakutao oko Bobija kao dete?!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 10.04.2018.
08:03
Izvor: Sportske.net

Nikola Jokić gura Denver ka doigravanju, dvojica naših igrača će poslednjeg dana sezone odlučiti o poslednjem putniku u plej of. Noćas Pelikansi i Tander overili doigravanje...Pogledajte situaciju sa meča Klipersa i Pelikansa.

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Povezane vesti

Sudar divova u Koloradu doneo je pobedu Srbinu. Nekada "tornjevi" blizanci, sada ljuti rivali su se sjajno borili, Nikola Jokić je sa 15 poena, 11 asistencija i 20 skokova doveo svoj Denver u situaciju da cela sezona stane u poslednji meč protiv Minesote.

Prošle godine Nurkić je eliminisao Nagetse iz doigravanja, čin osvete za odlazak iz tima, noćas je ubacio 20 poena i imao 19 skokova, pobeda je ostala u Denveru.

Za Jokića, ovo je 10. tripl dabl u sezoni, njegov tim je uspeo da se vrati u meč, sa -11 u drugom poluvremenu i da u penal završnici dobije utakmicu. Lilard je promašio šut u finišu, ostao na 25 poena.

Denver je preživeo, Jokiću je inače uručena i nagrada za igrača nedelje na Zapadu, tokom tog perida je postizao 23 poena, imao 10.3 skokova i 9 asistencija, uz 2.33 ukradene lopte i blokadu. On je osvojio nagradu i u novembru, a prvi je igrač u deceniji koji je dva puta bio najbolji jedne nedelje, još od Mela Entonija.

Jokiću je ovo 16. tripl dabl u karijeri, na listi ove sezone deli treće mesto za Benom Simonsom, ispred su Vestbruk sa 23 i Lebron sa 17.

Rivali nisu propustili šansu, Pelikansi su dobili na Pacifiku uz 28 poena, Entonija Dejvisa, Bobi je bio blizu dabl-dabla, 12 poena, 9 skokova za Klipse, domaćin se borio koliko je mogao, ali kada je Mirotić trojkom odveo Nju Orleans na +23 na šest minuta pre kraja sve je bilo gotovo. Crnogorac je odigrao sjajan meč 24 poena, 16 skokova, Pelikansi su u plej ofu. Inače u jednoj situaciji, Entoni Dejvis nikako nije uspevao da dohvati loptu pošto je igra prekinuta, skakutao je oko Bobija što je izazvalo dosta smeha.

Tamo je i Tander, Oklahoma nije ispustila priliku protiv nemotivisanog Majamija, tripl-dabl Vestbruka je presudio "Vrelini". Ras je uz 23 poena, imao 18 skokova i 13 asistencija, gosti su u poslednjoj četvrtini bukvalno rasturili tim sa Floride, 39:12 i na kraju ubedljivo slavili. Dragić se ispromašivao, samo 4 poena, imao je 7 asistencija.

Pobeda Minesote nad "Grizlijima" je očekivana i beznačajna, jer je Denver slavio protiv Portlanda. Za Taunsa dabl-dabl je šala, 24 poena, 18 skokova, Bjelica je ubacio samo 2 poena, za dvadesetak minuta, imao je 5 skokova i 2 asistencije. Memfis daje sve od sebe da bude najgori tim lige, no trijumf "Vukova" je kako rekosmo bez značaja. U poslednjem kolu, rešavaće protiv Denvera ko ide u plej of, na svom terenu.

I Bogdanović je bio loš u porazu od Sparsa, ubacio je par poena, uz sedam promašaja, San Antonio se bori za prednost domaćeg terena u prvoj rundi plej ofa, ali Juta ima meč manje i poraz manje na četvrtom mestu, teško će to ići.

U ostalim mečevima, Milvoki je lako, uz 20 poena i 12 asistencija Bledsoa dobio Orlando, Vučević 17 poena, 10 skokova. Baksi su šesti, imaju pobedu više od Majamija, ako oni, ali i Siksersi zadrže sadašnje pozicije, to će biti par plej ofa. To je loša vest za Indijanu, koja je sigurno peta, moraće da se suoči sa Klivlendom. Lebron je noćas ubacio 26 poena, imao 11 asistencija u trijumfu u Njujorku, ali i dalje kasne za Siksersima koji imaju poraz manje.

Toronto je slavio u Detroitu gde su se već raspustili, Valančijunas je ubacio 25 poena, odmor je dobio Ibaka, Lovri i DeRozan i nisu baš zapinjali.

Netsi su savladali Čikago uz partiju karijere Alena Krabea, bivši igrač Blejzersa je ubacio 41 poen, Netsi imaju sada pobedu više od Čikaga, do kraja je jedan meč, za oba tima, ali je to nevažno...

LA Klipers - Nju Orleans 100:113
Denver - Portland 88:82
San Antonio - Sakramento 98:85
Minesota - Memfis 113:94
Milvoki - Orlando 102:86
Njujork - Klivlend 109:123
Bruklin - Čikago 114:105
Majami - Oklahoma 93:115
Detroit - Toronto 98:108

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke