Trinkijeriju nikad dosta ''Pionira'', ali šta ga je baš naljutilo?

  • Autor: Beta

  • 06. novembar 2018.

  • 23:38

  • Izvor: Beta

  • facebook
  • twitter
  • email

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da je cela sezona crno-belih do sada stala u večerašnjih 40 minuta protiv Trenta i istakao da ekipa može još da napreduje.

Trinkijeriju nikad dosta ''Pionira'', ali šta ga je baš naljutilo?
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

"Izgleda loše, ali ima lep ukus. Veoma prosto", bilo je prvo što je Trinkijeri na konferenciji za novinare nakon pobede nad Trentom.

"Videli smo celu dosadašnju sezonu u 40 minuta. Videli smo dobar tim na početku utakmice, onda smo videli nezrelu grupu mladih igrača, pa ponovo dobar tim koji je napravio dobru seriju i na kraju opet grupu dece", rekao je Trinkijeri.

"Napredak tima nikad nije linearan, nikad ne napravite jedan, dva, tri, četiri koraka u istom pravcu. Rast tima je jedan korak napred, dva nazad, jedan napred, pa dva u stranu. Mislim da imamo prostora za napredak, pre svega kada je u pitanju mentalitet i koncentracija", rekao je Trinkijeri.

Trinkijeriju je večerašnji meč bio debi na klupi Partizana pred domaćim navijačima, pa je novinare zanimalo da prokomentariše i ambijent u dvorani.

"Kada sam došao svi su me pitali - zašto. Eto zašto. Ja sam malo sentimental i te stvari me zakače. Dobio sam jednu važnu poruku noćas - spremi se za Pionir", rekao je Trinkijeri.

Na pitanje da li je bio spreman odgovorio je: "Nikad dosta".

"Fantastično, nezaboravno, želeo bih da puno ovakvih noći da doživim", dodao je on.

Trinkijeri je potom otkrio i šta ga je "žuljalo".

"Uspeli smo lošom koncentracijom da malo uspavamo i publiku. To me je zbilja naljutilo.

Ali, ne smeš biti previše tvrd s mladom ekipom, to znamo. U Trentu smo izgubili, danas smo dobili, mogli smo dobiti i 20 poena, mogli smo i da izgubimo. Idemo da kopamo dalje, trebaće trebaće puno vremena. Mrzim sam sebe kad to kažem ali ne može drugačije", rekao je Trinkijeri.

Partizan je nakon šest uzastopnih poraza nakon dolaska Trinkijerija vezao dve pobede. Upitan šta je doneo timu ili je u pitanju samo magični štapić, Trinkijeri je kazao: "Nisam Hari Poter".

"Prvu stvar koju sam probao da napravim i malo sam uspeo, ali ne do kraja, da imamo filozozofiju rada i igre. Kada je počela utakmica rekao sam igračima da igramo za navijače, da zapalimo publiku, da igramo odbranu, da ne mislimo puno... Kad puno mislimo, jako loše igramo, spori smo, predvidljivi... Nakon prve četvrtine su zaboravili moje reči, možda nisu dovoljno iskusni, neki put se lopta mora staviti ispod majice i čekati", rekao je Trinkijeri.

"Ono što mi se nije sviđalo je... Ja ne želim da se napiše ima igrača na lopti. Na lopti piše KK Partizan. Onaj ko je otvoren šutirati. Danas u nekim situacijama sam video da su igrači tvrdoglavi da daju koš za sebe i to mi se nije svidelo. Uspeo sam da imamo dobru odbranu, bolju energiju, a neke stvari još nisam uspeo", dodao je.

On je istakao da će najviše raditi na koncentraciji i selekciji šuta i da sada samo razmišlja o tome da ekipa veže i treću pobedu, u meču protiv Cibone.

Trener Trenta Mauricio Buskalja rekao je da nije srećan zbog poraza, ali da je ono što je njegova ekipa pozala u večerašnjem meču korak napred.

"Obzirom kako je ekipa igrala u prethodne dve nedelje ovo je korak napred.  Nakon prvih deset minuta koje smo izgubili sa 22:7 ekipa je zadržala fokus i nastavila da igra što je korak napred. Možemo da pričamo o detaljima, ali ono što je korak napred je igra posle prve četvrtine", rekao je Muskalja.

Dodao je da ekipa mora da nastavi dobro da radi i da je ipak ispunila cilj.

"Nismo srećni što smo izgubili utakmicu, ali ako pričamo o momentu u kojem se ekipa nalazi ovo je pravac kojim treba da idemo. Jedan od ciljeva je bio da ne izgubimo više od onog što smo pobedili u prvoj utakmici i taj cilj smo ispunili. Čestitam Partizanu na pobedi i na izvanrednoj atmosferi kao i uvek", rekao je Buskalja.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari