Trinkijerijeva posveta paklu: "Ostavite nadu i donesite mi čašu vina"!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 06.11.2018.
10:37
Izvor: Sportske.net

Odavno navijači Partizana nisu sa ovako velikim nestrpljenjem iščekivali jednu utakmicu u "Pioniru". Andrea Trinkijeri ne krije da će mu trebati nešto da "ubije" tremu.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Košarkaši Partizana otvaraju drugu rundu takmičenja u Evrokupu duelom sa Trentom na domaćem terenu. Italijanski tim ostvario je samo jedan trijumf na deset utakmica od početka sezone, onaj u prvom kolu Grupe C protiv crno-belih.

Stvari su se u međuvremenu promenile, barem što se tiče beogradskog velikana. Serija poraza dovela je do promene na klupi, a rekacija je usledila već u duelu sa Megom Bemax u okviru 6. kola ABA lige.

Večerašnja utakmica biće posebna zbog toga što će novi trener Andrea Trinkijeri prvi put voditi ekipu u hramu košarke.

"Imam samo jednu želju, da napunimo 'Pionir' do vrha. Ne jer je moja prva utakmica ovde, nego jer želim podršku fantastičnih navijača za ovu mladu ekipu, nešto što sam ja osetio kada sam ušao na teren u Sremskoj Mitrovici. Neka bude 40 minuta pakla", poručio je Andrea Trinkijeri navijačima tokom sinoćnjeg treninga.

Italijan je u prošlosti iskusio šta znači voditi ekipu u hali "Aleksandar Nikolić", ali sada će na svojoj strani imati podršku košarkaške publike kola je fascinirala Evropu onim što je priređivala u Beogradu dok je Partizan igrao Evroligu.

Trinkijeri ne krije da je sentimentalan, moguće je da će tremu morati da "ubije" jednom čašom kvalitetnog vina.

"Možda će mi trebati čaša dobrog vina da se smirim. Biće to nešto posebno i za mene. Ja sam sentimentalan. Neke stvari nisu iste. Ovde trenirati nije isto kao negde drugo", dodao je Trinkijeri.

Jasno, podrška sa tribina može mnogo da pomogne ekipi Partizana, mada u neku ruku može da predstavlja i dodatni balast. Andrea Trinkijeri će zahtevati opreznu igru, a to se može zaključiti i na osnovu poređenja koje je napravio.

"Mislim da ekipa mora da se pripremi dobro. Znate, ja imam dvoje dece, kada im kažem da nešto ne urade i okrenem se na pet sekundi oni baš to naprave. Moramo biti jako oprezni", poruka je italijanskog stručnjaka.

Na papiru, šanse su podjednake, ali se stiče utisak da će Partizan imati blagu prednost zbog domaćeg terena i da bi na tom osnovu mogao da profitira ukoliko odigra pametno.

Ne treba zaboraviti da crno-beli i ekipa Trenta imaju identičan skor u Evrokupu (1-4) i da zbog toga večerašnja utakmica ima eliminacioni karakter.

Meč počinje u 20 časova, direktan prenos obezbeđen je na prvom programu televizije Sportklub.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DouglasHaffernan
Tuesday, 06.11.2018
13:38

Izjave jos gore od onog Debelog Dzikica

avatar
Südkurve München
Tuesday, 06.11.2018
12:18

Otkako se covjek vratio svojim korjenima, niste nikada ovoliko izvjestavali o KK Partizanä