Trinkijerijev recept za Monako: "Čepove u uši, pa drugačije nego u Beogradu"

Autor: Pavle Knežević
nedelja 20.01.2019.
12:43
Izvor: Sportske.net

Nema odmora za crno-bele, posle dramatične pobede u Zadru, već su na redu pripreme za Monako.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Nije se Partizan pošteno ni "ohladio" od važne pobede u Zadru, a već se sprema na put u Monako. Između povratka u Beograd i odlaska u Kneževinu, stigli su crno-beli i da treniraju u Beogradu i da se druže sa novinarima.

Naravno, nije mogla da se zaobiđe ni utakmica u Zadru, koju je Partizan dobio posle produžetka i tako sačuvao mesto u borbi za plasman u plej-of. Andrea Trinkijeri ne voli da priča o utakmicama koje su završene, ali priznaje da je meč u Zadru bio jako važan.

"Dobro, radije bih dobio bez produžetka. Jako je važno pobeđivati u ovakvim utakmicama. Ekipa uči, raste, to su velika iskustva. Mnogo se više nauči iz ovakvih utakmica, nego iz lakih, to je činjenica.

Sada imamo jako malo vremena da se spremimo, ali igrali smo pre pet dana i znamo da je ili crno ili belo, ili toplo ili hladno. Ako igraju njihovu košarku, mi ne možemo. A ako probamo da igramo našu košarku, možda budu u problemima", rekao je Trinkijeri novinarima u hali "Korn".

Monako je prvu utakmicu dobio 72:68, ali je vodio čak 21 poen razlike u jednom trenutku. Crno-belima je za poluvreme dozvolio samo 26 poena. Trener je posle meča rekao da su njegovi igrači kasno shvatili kako da igraju protiv Monaka. Koliko će utakmica u utorak biti drugačija?

"Sa njihove strane uopšte ne, biće ista stvar. A sa naše mora, moramo nešto napraviti. Šta? Oni su hodali u prvoj, spor tempo, držali su ritam u njihovim rukama i jako polako sve radili. Dali su nam sve otvorene šuteve, mi nismo ništa pogodili, tako da je utakmica tokom tri četvrtine bila baš teška za nas. Bili smo minus 21 i nismo mnogo shvatili kako da se igra.

U poslednjoj četvrtini smo promenili ritam, bili više agresivni i drugačije igrali. Sad, da li ćemo biti to u stanju 40 minuta – ne znam. Ali, moramo da probamo. Brejk bi bio velika stvar, ali ja želim samo da igramo drugačiju utakmicu. Oni su jako iskusni, znaju kako se igraju ove utakmice, a mi smo ušli u ritam koji nam ne paše i to smo platili celu utakmicu", rekao je Trinkijeri.

U Zadru zbog povreda nisu igrali Rade Zagorac i Aleksej Nikolić, kakva je situacija sa njima i ostatkom tima pred put?

"Ne znam još, nikad ništa ne očekujem. Ako se neko vrati, igraće, ako se ne vrati, neće igrati", kratko kaže Trinkijeri.

Neki od vaših igrača su posle prve utakmice rekli da im je Monako ušao u glavu, kako sada to sprečiti?

"Stavićemo čepove u uši da niko ne uđe u glavu. Ozbiljno, ozbiljno", kaže Trinkijeri.

Utakmica Monako-Partizan igra se u utorak od 19 sati. Crno-beli sutra ujutru putuju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke