Trinkijeri: "Zvezda je na različitom nivou od nas, ali mi 'grobari' smo navikli na teške trenutke

 • Autor: Pavle Knežević

 • 22. mart 2019.

 • 15:00

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Trener Partizana očekuje još jednu drugačiju utakmicu, ne osvrće se na prozivke.

Trinkijeri:
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
Trener Partizana Andrea Trinkijeri kaže da je Crvena zvezda "realno favorit" u polufinalu plej-ofa, rekavši da su timovi na različitim nivoima, ali je kazao da su "grobari" navikli na teške situacije i da se njegov tim "ne da".

"Derbi je posebna utakmica, derbi u plej-ofu je još posebnija utakmica. Tri puta smo se već našli na terenu i tri potpuno drugačije utakmice smo odigrali. Očekujem još jednu drugačiju. Kako? Ne znam, ali drugačiju. Gledam ekipu svaki dan i osećam da smo rasterećeniji od Zvezde, jer ova polufinala ABA je jedna stanica za nas.

To su moji igrači shvatili, to ćemo gledati sa štopericom za novu stanicu. A Zvezda je pred finišem, napravili su ekipu da se odmah vrate u Evroligu. Fantastična ekipa, dugo nisam video toliko talenta u nekoj ABA ekipi, pa su doveli još jednog igrača pred plej-of. Oni su favoriti, realno favoriti. Za mene su za nijansu veći favoriti od Budućnosti, jer su mogli da tempiraju formu i nisu imali povrede.

To su različiti nivoi. Mi smo imali poslednje teške četiri nedelje, više su bili lekari na terenu nego igrači. Ali, gledam moju ekipu i lepo je ono što vidim. Ne damo se, znamo za šta se igra. Mene su naučili da uvek poštujem suparnika, znamo šta može, ali idemo, nema tu serija, jedna utakmica, prva utakmica – nema tu puno priče
", rekao je Trinkijeri.

Zdravstvena situacija nije idealna, ali trener, kao i uvek, nije želeo da priča o tome.

"Dali smo sve od sebe i igrači i stručni štab da ih vratimo. Nismo imali mnogo sreće, ali za te utakmice trebaju detalji, talenat, sreća, snaga. Videćemo ko može, a kome treba još vremena da se vrati u top formu", rekao je Trinkijeri.

Novinari su pitali trenera da rezimira da li je tim premašio očekivanja od kada je došao u teškom trenutku, a trener je tu uleteo rečima: "Mi grobari smo naučili na teške momente".

Trinkijeri je potom nastavio.

"Nije sad vreme da se okrenem i gledam šta je bilo. Ovo je bio najveći izazov moje karijere. Gde smo počeli, koji su uslovi, koji su protivnici...Ne znam šta će sutra biti, ne igram sportsku prognozu, ali ja sam ponosan trener Partizana.

Dali smo sve od sebe, neki put je bilo dovoljno, neki put nije. Kao kad imaš auto godinama u garaži, pa okreneš ključ, pa kreneš malo napred. Mi svaki dan idemo malo na bolje. Ovo je stanica, važna stanica, ali samo stanica", rekao je Trinkijeri.

On je novinarima pojedinačno isticao kvalitete Perperoglua, Reglanda, Berona, Riversa, a na kraju je istakao još jedno ime.

"Nisam shvatio u Srbiji zašto...Gledam utakmice, njihov 'gejmčejndžer' je Filip Čović. Šta ćeš bolje od drugog plejmejkera? Ne znam zašto mu to niko ne govori", rekao je trener.

Predstavnici medija rekli su italijanskom stručnjaku da su se mogle čuti teške reči na njegov račun iz suprotnog tabora ("Italijan u prevari"), ali je Trinkijeri pažljivo odgovorio da ne učestvuje u takvim igrama.

"Ne znam, zaista. Postoje ružne reči, postoje...sve sam video, sve sam prošao. Iskreno, ne zanima me...Ne možeš sa svima, ja uvek sumnjam u one koji se svima sviđaju. Čak se i 'Hezus' nije svima svideo. Ja ne učestvujem u tim igricama. Meni je dovoljno da si se ti iznenadio", rekao je trener novinaru uz osmeh.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari