Trinkijeri zna šta se u Partizanu ne toleriše, ali i šta je presudilo protiv Valensije

Autor: Pavle Knežević
sreda 21.11.2018.
21:25
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana traži vreme.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Partizan je večeras izgubio od Valensije 61:69, što mu je bio treći uzastopni poraz u dva takmičenja, ali Andrea Trinkijeri kaže da je to normalno za mlade timove. Trener crno-belih kaže da je španska ekipa bila iskusnija, a da njegov tim nije bio miran u kontinuitetu.

"Čerstitam Valensiji, radili su prave stvari u pravim trenucima. Imali smo dobru energiju i neke dobre trenutke, ali je na kraju njihovo iskustvo bilo ključ. Kada izgubite protiv Valensije 61:69, jasno je da je napad bio problem. Promašili smo mnogo otvorenih šuteva i izgubili smo samopouzdanje u napadu. Valensija je postigla 11 trojki, što je skoro pola njihove produkcije, a mislim da je većina toga bila posle ofanzivnih skokova. Jako je teško boriti se sa tim", rekao je trener Partizana.

Partizan je večeras imao i vođstvo, ali ga je brzo prokockao.

"Ekipa greši, to je očigledno, jer kratki smo, mladi smo, fali nam jedan bek. To znači malo napda i malo kreacije. Ništa što se dešava iznenađenje. Mislim da je Valensija daleko iskusnija. Mi smo grešili, pravili smo ogromne greške. Samo igramo, nemamo vremena da treniramo. Voleo bih da imamo pet grešaka manje po četvrtini, ali za sada nije tako lako", kaže italijanski stručnjak.

On nije hteo da kaže da li će biti promena u igračkom kadru do Nove godine, rekavši da to nije pitanje za njega, ali na insistiranje novinara odgovorio je da je ovo za sada tim Partizana.

"Nama sigurno treba nešto, ali za sada smo ovde i ovako ćemo igrati. Bićemo bolji, a mislim da danas nismo bili bolji, ali nije nikada sve predvidljivo i ravno. Mislim da smo odigrali dve super utakmice, protiv Zenita i Budućnosti, a danas je trebalo da odigramo loše, a da pobedimo. Danas smo promašili mnogo šuteva da bismo pobedili. Ova ekipa će uvek grešiti, ali mora da ima više stabilnosti, da se igra kroz greške", rekao je Trinkijeri.

Novinari su pitali trenera i kako će tri vezana poraza sada uticati na trenera i ekipu, na šta je Trinkijeri dao jasan odgovor.

"Ovo je jako specifična sredina i jedna stvar koju neću nikada ni pomisliti da može da se desi jeste da igrači sa ovim dresom nisu motivisani. Sve drugo su priče. Možemo grešiti, gubiti, ali ne da ne budemo motivisani. Ovo nije sredina gde se to toleriše", rekao je trener Partizana.

Trener Valensije Haume Ponsarnau bio je zadovoljan nastupom svoje ekipe.

"Mislim da smo u prvom poluvremenu odigrali na korektnom nivou, da smo znali šta hoćemo i da smo bili na odgovarajućem nivou. Imali smo problema kada je Partizan zaigrao sa Gagićem unutra, koji nas je kažnjavao sa niskog posta. Nismo prvo poluvreme završili sa najboljim osećajem, ali smo imali samopouzdanja da odigramo kako treba. Veoma sam srećan što smo u drugo poluvreme ušli sa dobrom glavom i sa pravim fokusom", rekao je on.

Da li planirate da osvojite Evrokup?

"Imamo problem jer imamo mnogo povreda i nove igrače, mlade igrače i treba nam sada da polako dođemo do svog nivoa. Hoćemo da osvojimo Evrokup, ACB ligu, nacionalni kup, ali najviše od svega želimo da napredujemo svaki dan i da budemo bolji. Čestitam vam na sjajnoj atmosferi ovde, odlazimo odavde večeras sa sjajnim utiscima", rekao je Ponsarnau.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke