Trinkijeri zna da je Partizan ''nešto posebno'', Novica najavljuje napad na nove trofeje!

Autor: Darko Mitrović
sreda 27.02.2019.
22:08
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Trofej Kupa Koraća je u arhivi, vreme je za ''napad'' na titulu u ABA ligi i povratak u evropsku elitu.

Beta/Saša Đorđević/Ev
Beta/Saša Đorđević/Ev

Povezane vesti

Posle osvojenog trofeja u Kupu Radivoja Koraća, košarkaši Partizana su postali svesni svojih kvaliteta, da mogu ravnopravno da se nose i sa Zvezdom koja im je u ligaškom delu sezone u ABA ligi značajno odmakla.

Ipak, ta razlika se uoči plej-ofa briše, pa samim tim rastu i Partizanove šanse da u završnici sezone napravi iznenađenje i posle pet godina pauze se vrati u Evroligu.

Da li je to zaista realno pokazaće i predstojeći duel sa Zvezdom, u derbiju 20. kola ABA lige, već u nedelju, 3. marta od 18 sati u ''Pioniru''.

Kapiten Partizana Novica Veličković je optimista, veruje da crno-beli imaju kvalitet za još trofeja ove sezone.

''Najbolje je posle svakog trofeja da se vratiš u halu, da kopaš, guliš i napreduješ. Pehar jeste dobra stvar za Partizanovu javnost, za klub, za samopouzdanje... Ali igrači moraju da znaju da to nije limit, već samo podstrek za nastavak.

I ja kad sam bio mlad, nisam znao koliko mogu. Pa smo osvajali sve i svašta sa igračima od 22, 23 godine u startnoj postavi. Pomerali smo granice i dolazili do velikih rezultata. Ne treba se zadovoljiti s jednim trofejom'', jasan je Veličković u intervjuu za ''Novosti''.

Mnogo pozitivnih promena u ekipu doneo je trener Andrea Trinkijeri koji je uspeo da crno-bele izvuče iz krize i da na najbolji način uklopi i novajlije koje su za njim stigle.

Veličković je prezadovoljan dosadašnjom saradnjom sa italijanskim stručnjakom.

''Stvarno je Trinkijeri doneo mnogo pozitivnih detalja. Iskusan je i zna svoj posao. U početku je bilo najteže da igrači prihvate novi način rada, ali sada se sve to sleglo.

Verujem da će da bude još bolje u budućnosti. On je veoma upoznat sa košarkom sa ovih prostora, kao i sa trofejima, igračima koji su izašli iz Partizana...

Iznenadilo nas je koliko je sve to pratio. Ali očigledno da je naš klub nešto posebno i da je Trinkijeri osetio tu veličinu'', smatra Veličković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
marecareee
Wednesday, 27.02.2019
23:50

Uzeli kup, popalili se kao su Evroligu osvojili. Vraćanje u realnost sledi u Aba ligi 😉

avatar
svojnasvome
Thursday, 28.02.2019
16:49

Alo bre realnost se pise istorijom od kice I praje sa svim evrotrofejima I FF-i.....kao instant klub ste dosli na kvarno kao instant cete I nestati I zavrsiti na djubristu istorije zajedno sa vasim covicem I vasim zelezniku tj to je jedno te isto a.......

avatar
marecareee
Friday, 01.03.2019
14:17

To pricate vec godinama ;-) Dzaba sto je Vucko podmazao da prikupi koji glas i od vas grobara, dzaba vam sve

avatar
ariton
Friday, 01.03.2019
12:14

Ti da znaš šta je realnost onda bi i znao za koga navijaš.Ajde reci nam za koga navijaš u košarci?

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 27.02.2019
23:26

Holden je bio na nasem treningu.

https://www.sportske.net/vest/kosarka/partizan-se-sprema-za-derbi-pred-ocima-nba-skauta-igrali-crni-protiv-belih-ovo-je-epilog-368486.html

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 27.02.2019
23:44

Sram me bilo:-D