Trinkijeri: "Žao mi je navijača ako će moji igrači ovako da igraju protiv ozbiljnih timova"

Autor: Pavle Knežević
subota 10.11.2018.
22:34
Izvor: Sportske.net

Dobio je Partizan "balkanski klasik" sa skoro 20 razlike, ali to njegovom treneru nije dovoljno

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Ubedljivo je na kraju Partizan slavio protiv Cibone, ali rezultat 86:67 ne oslikava čitav nastup crno-belih, o čemu je govorio i trener Andrija Trinkijeri posle meča.

"Ako ćemo ovako da igramo protiv Budućnosti i Zvezde, auuu. Mladi samo, ali moramo da naučimo, ne možemo tako da počinjemo utakmicu, tri dana o tome pričamo. Našli smo načina da se vratimo, bilo je dobrih momenata, ali ako ćemo ovako da igramo protiv jačih ekipa -  žao mi je navijača i mojih igrača", slikovito priča Italijan.

Trinkijeri je pohvalio atmosferu i rekao je da je lako igrati sa ovakvom energijom, iako njegov tim ume da zabrlja: "nešto s pravom, nešto čitanjem, nešto greškom".

"Ovo nije juniorski turnir, moramo brzo da shvatimo šta je ozbiljna, profesionalna košarka. Moje igrače zaboli glava posle pet minuta kada treba da shvate šta da rade. Znam da ovo govorim kad smo utakmicu dobili sa 20 razlike, ali to nije dosta, ne za mene. Moramo da igramo bolju košarku", rekao je on.

Trinkijeri je istakao da će oscilacija biti tokom čitave sezone, ali da želi da tim napreduje u glavi i da mora da popravi koncentraciju.

"Imamo čak 12 izgubljenih lopti, mi smo na Balkanu, ne na Bahamima. Mene plaćaju da guram igrače da budu bolji, imam svoj zahteve", rekao je on.

Pomenuo je i situaciju sa kapitenom Novicom Veličkovićem.

"Imam dogovor sa Novicom. Rekao sam mu da proba da se vrati u najbolju formu koju može. Kada bude spreman za nekoliko nedelja - nema problema. Zadovoljan sam kako trenira i pomaže ekipi, videćemo da li imamo sreće da se vrati u formu da može da igra", rekao je Trinkijeri.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke