Trinkijeri se prestrašio po dolasku u Beograd: ''Ne želim nikome da držim lekcije, ali...''

Autor: Darko Mitrović
utorak 19.05.2020.
09:08
Izvor: Sportske.net, BC Partizan TV

Da li smo preterali?

BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO
BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO

Povezane vesti

Partizan polako kompletira svoje redove, iz Italije se vratio i šef struke Andrea Trinkijeri, ostaje još da se steknu uslovi za povratak ostatka ekipe koji se nalazi u Americi.

Svoje prve utiske po povratku u Beograd Trinkijeri je izneo u razgovoru za BC Partizan TV. Prilično je zadovoljan fizičkim stanjem svojih igrača.

''Momci su u super stanju, niko se nije ugojio, radili su, to je jako dobro. Jedina stvar koja je sada najvažnija je da se niko ne povredi. Tri meseca je pauze, rizik je ogroman. Za sada je sve kako treba.

Alen i 'Profa' su napravili super posao, svaki dan sve bolje izgledamo.

Treba malo glave, malo dobre atmosfere. Biće to sve kako treba'',
izjavio je Trinkijeri.

Otkrio je i jedan zanimljiv detalj koji su mu igrači preneli.

''Rekli su mi da su imali velike oči kao bazen kad su ušli prvi put u dvoranu, 'hajde da se igramo''', rekao je Trinkijeri.

Ono što navijače sada najvie zanima je kada će ekipa biti potpuno kompletna, odnosno kada će se Amerikanci vratiti.

''U Americi je situacija je još jako ozbiljna. Zato su svi i dalje u karantinu, treniraju u kući, situacija nije laka. Sve ove lige koje mi igramo su međunarodne, pa neće biti lagano da se sve skupi. Mi čekamo da nam neko kaže šta, kako i gde'', objašnjava Trinkijeri.

Međutim, nešto ga je i uplašilo kada se iz Italije vratio u Beograd - naša prevelika opuštenost na uicama i pored još uvek važećih preporuka nadležnih.
-
Baner live stream
-
''Ja sam provodio vreme u kući sa decom, hteo sam biti oprezan. Situacija je sve bolja u Italiji, svaki dan je sve manje zaraženih i mrtvih, bolnice se prazne... Ja ne želim nikome držati lekcije, ali ovde sam se malo prestrašio, jer izgleda kao da ništa nije bilo. Ali nešto je bilo i ovde, pa moramo svi biti malo oprezniji'', naglasio je treener Partizana.

Otkrio je da je gledao brojne košarkaške utakmice iz prošlosti tokom pauze, a objasnio je i u kom režimu će raditi njegovi igrači u narednim danima.

''Gledao sam sedamdesete, osamdesete, sve serije, bilo je mnogo košarke da se gleda. Meni je važno da znamo kad ćemo početi, ali ovo neće tek tako proći. Ne znam, ja čekam.

Treniramo dva puta dnevno, pa ćebiti jedan trening dnevno, kao jedan mikrociklus od pet treninga, to je sasvim normalno'',
zaključio je Trinkijeri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke