Trinkijeri pun poštovanja u Zagrebu: "Cibona i Partizan su istorija evropske košarke i to niko nikad neće moći da promeni"

Autor: Pavle Knežević
subota 02.02.2019.
19:32
Izvor: Sportske.net

Koliko je važna pobeda u Zagrebu i šta je bio plan crno-belih posle bolnog poraza koji žulja...

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Protutnjao je Partizan Zagrebom i pregazio Cibonu u "jugoslovenskom klasiku", a Andrea Trinkijeri pohvalio je crno-bele za timsku pobedu koja joj je bila potrebna, ali nije propustio priliku ni da oda počast "vukovima" i njihovoj istoriji.

"Najvažnija stvar za ekipu posle poraza od Ritasa je bila da se vratimo na teren i zaboravimo na to, da nastavimo kopati. Imali smo dobar start, a onda od petog do 15. minuta smo bili loši u odbrani.

Celo prvo poluvreme smo imali probleme u odbrani, ali posle smo našli balans i sa odbranom smo dobili meč. Gađali smo centre koji su bili efikasni ali ovo je baš bila timska pobeda", rekao je Trinkijeri.

Partizan je u dvorani "Dražen Petrović" slavio 83:59, a danas je imao i prednost na centru, pa su novinari pitali trenera da li je to bio plan.

"Plan je bio da se vratimo na teren i zaboravimo Ritas...Plan je bio da odigramo agresivno i snažno, uvek je teško kad se izgubi onako kao protiv Ritasa. To boli, to žulja. To je bilo ključno, a onda smo dobro čitali utakmicu, naši centri su bili efikasni. Kad igraš na strani i kad možeš ubaciti loptu u reket lakše je kontrolisati utakmicu", odgovorio je Trinkijeri.

Partizan nema šanse da prođe dalje u Evrokupu, pa je novinare zanimalo da li je to prilika da neki mlađi igrači dobiju priliku da igraju, kao što je Pecarski, ali trener crno-belih imao je vrlo prosto odgovor: "Svaki dan se igrači moraju boriti i izboriti za priliku".

Italijanski stručnjak više puta je govorio koliko voli i srpsku i jugoslovensku košarku i nije sada mogao da propusti priliku da kaže neku reč o veličini Cibone, dvostrukog evropskog šampiona.

"Cibona je znala biti bolja. Imam veliko poštovanje prema treneru Veliću i ovom klubu. Cibona i Partizan su istorija evropske košarke i to niko nikada neće moći da promeni. Ova dvorana za mene nije kao i svaka druga dvorana", rekao je Trinkijeri.

Ivan Velić je priznao realnost:

"Čestitke Partizanu, oni su apsolutno bili bolji tim danas od nas. Mi smo imali nekih 18 minuta dobre igre prvog poluvremena, igrali smo korektno, sa dobrom odbranom, bez obzira što nas nije služio šut u prvom poluvremenu, bili smo u igri. Prelako smo im dozvolili da odu na devet poena prednosti u finišu druge četvrtine.

U drugom poluvremenu su pojačali agresivnost, a sve što su šutirali su pogodili, mislim četiri ili pet vezanih trojki. To nas je saseklo... Videli smo da je razlika u kvaliteti velika i da su oni pod košem izuzetno jači u odnosu na naše momke kojima je ovo prva sezona na ovom nivou
", rekao je Velić.

Velić o tome kako vidi Partizan ove sezone: "Ove ekipe koje su među četiri će imati velike probleme sa Partizanom u plej-ofu".

Piše: Miroslav Dragoljević

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke