Trinkijeri pronašao petoricu ''koji su imali želju da igraju odbranu''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.05.2019.
12:48
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Hoće li njihov broj biti veći u narednim mečevima?

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Partizan je nastavio sa pobedama u Grupi B Superlige Srbije, juče je još jednom savladana i ekipa Tamiša u Pančevu, rezultatom 88:62, a posle meča trener crno-belih Andrea Trinkijeri je imao primedbu na igru u odbrani većeg broja igrača tokom prvog poluvremena.

"Odbrana, šut i snaga. U prvom poluvremenu nismo bili maksimalno fokusirani u odbrani i Tamiš je pogodio trojke, otvorene šuteve, ukupno 43 poena.

I mi smo dosta pogodili, ali to nije bio dogovor. U drugom poluvremenu smo pronašli petoricu igrača koji su imali želju da igraju odbranu, da postave telo. I onda je protivniku teže da pogodi. Posle toga smo uspeli da kontrolišemo utakmicu do kraja", rekao je Trinkijeri.

Sličan utisak ima i plejmejker Partizana Aleksej Nikolić.

''Utakmica je od početka bila malo teška, iz razloga što smo dozvoljavali njima neke otvorene šuteve, posle kojih su se oni razigrali i bilo je malo teže igrati. Tako smo primili tih 43 poena u prvih 20 minuta.

Međutim, onda smo se na poluvremenu dogovorili kako da branimo te šuteve i uspeli smo da napravimo razliku, i do kraja fino odigramo. Mislim da smo zasluženo pobedili", poručio je Nikolić.

U osmom kolu, 23. maja, Partizan će gostovati u SC Master u Zemunu, gde će odmeriti snage sa Dinamikom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke