Trinkijeri prepušta ulogu favorita Zvezdi, motiva ne manjka!

Autor: Beta Beta
nedelja 09.06.2019.
14:23
Izvor: Beta

Partizan spreman za finalne okršaje u košarkaškoj Superligi Srbije.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je danas da će njegova ekipa, iako je ispunila ciljeve u ovoj sezoni, u finalnu seriju plej-ofa Superlige sa Crvenom zvezdom ući izuzetno motivisano i da je dodatno inspiriše to što su "Crveno-beli" favoriti.

"Mi smo ciljeve koje smo jesenas postavili ispunili, prolazna vremena u trci čiji je cilj na kraju sledeće sezone, su nam dala određene pokazatelje. To ne znači da u duele sa Zvezdom ulazimo bez motiva. Činjenica da su favoriti samo nas dodatno inspiriše na borbu, znamo kake obaveze nosi igranje u dresu Partizana i pružićemo maksimum na terenu sa željom da ispunimo naše i snove naših navijača", rekao je Trinkijeri za klupski sajt.

Finalna serija plej-ofa Superlige Srbije počinje u ponedeljak od 18 časova u dvorani "Aleksandar Nikolić", a Zvezda će biti domaćin. Serija se igra na tri pobede, a "Crveno-beli" imaju prednost domaćeg terena.

"Finale svakog takmičenja, posebno lige zemlje olimpijskih, svetskih i evropskih prvaka nosi veliku motivaciju svakom sportisti. Želja da se postane šampion pokretačka je energija svakog dečaka kad počne da se bavi sportom. Pred nama je nova serija mečeva sa najvećim rivalom, protivnikom sa kojim smo ove sezone mnogo puta odmerili snage i sa kojim se odlično poznajemo", naveo je Trinkijeri.

Trener "Crno-belih" dodao je da to što je njegova ekipa osvojila Kup, a protivnik titulu u ABA ligi, ne znači da će u predstojećim utakmicama biti manje žara.

"Zbog titule, ali i zbog toga što su dueli Partizana i Zvezde uvek nešto posebno, što imaju dodatnu draž čak i kad nisu takmičarski. Crvena zvezda je u Superligi i polufinalu sa Megom imala maksimalan učinak, imala par dana više za odmor i pripremu, što joj daje prednost, kao i činjenica da će imati meč više pred svojom publikom", naveo je Trinkijeri. 

Partizan je u tri utakmice pobedio FMP u polufinalu, dok je Zvezda sa 2:0 bila bolja od Mega Bemaksa.

Druga utakmica u kojoj će Partizan biti domaćin, igra se u sredu od 19 časova, dok je treći meč na programu u subotu, kada će se igrati pred Zvezdinom publikom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 09.06.2019
18:31

Kao i Novak, uvek igramo posle direktnog (sada i najveceg) rivala, a imamo i teg na jednoj nozi u vidu sudjenja, na drugoj su raspored i zakulisne igre van terena. Hajde da se kladimo da ce nas kazniti da publika ne moze da dodje u drugom mecu iako bi to bilo providno.

avatar
nenadnenad1234
Sunday, 09.06.2019
15:10

Koji mozak je stavio da se finale igra u ponedeljak i to jos u 18h?
Na stranu to sto Zvezda ima prednost domaceg terena, jer je bila bolja plasirana u ligi koja nema veze sa Superligom, a Partizan u regularnom delu sezone je imao bolju kos razliku (broj pobeda nam je isti), a jos treba dodati da 2/3 ucesnika Superlige nije uopste igralo ABA ligu.

avatar
⭐♦ povratka kralja
Sunday, 09.06.2019
14:41

Covek koji ima 800k e platu prepusta nekom ulogu favorita. Kad je dosao u partizan, bio je normalan. Preuzela ga je demagogija dusana vujosevica, svako ko dodje u partizan padne pod to. Nadam se da kad odes odatle, da ces opet biti onaj gotivan lik Trinki.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 09.06.2019
18:32

Ti si sam napisao da imate bolji tim, Markane.