Trinkijeri posle pobede progovorio o novom pojačanju, pa priznao - ovo je bio šok za njegovu ekipu!

Autor: Pavle Knežević
subota 29.12.2018.
19:30
Izvor: Sportske.net

Koliko znači nov igrač i da li će se menjati uloge u timu...

Beta/Miloš Miškov/Ds
Beta/Miloš Miškov/Ds

Povezane vesti

Posle teške i neizvesne borbe tokom svih 40 minuta, Partizan je slavio i pobedio Olimpiju u Ljubljani prvi put posle 2012. godine, što je dalo razloga za zadovoljstvo treneru crno-belih Andrei Trinkijeriju.

"Utakmica je bila baš onakva kakva sam očekivao, teška. Ni jedna ekipa nije uspela da razbije utakmicu i za nas je važna pobeda. Šest godina Partizan ovde nije pobedio...Igrali smo na momente solidno u odbrani, a na momente solidno u napadu. Nismo bili dovoljno iskusni da vežemo dobre napade i na tome moramo raditi", rekao je Trinkijeri.

Partizan je u odbrani sveo Olimpiju na samo sedam asistencija, što je najmanje za tim iz Ljubljane ove godine.

"To je bilo ključno, pogodili su Špan i bekovi teške trojke i to je sve. Odbrana je za nas ključna, bez toga ne možemo igrati", rekao je Trinkijeri.

Za Partizan je danas debitovao novajlija Renfro.

"Rasteretio je ekipu, zna šta radi. Vodio je ekipu, ima odnos plusa i minusa +15, više ne možeš tražiti od nekoga ko je tek došao", kaže trener Partizana.

Trinkijeri je ponovo rekao da ga raduje kad ekipa pobedi a igra slabo.

"Mi moramo samo raditi i biti bolji, 2. januara igramo protiv Lijetuvos Ritasa. Svaki dan moramo uživati i biti bolji. Kada dođe novi igrač, to je šok za ekipu", kaže trener.

Novinari su ga pitali da li će Aleksej Nikolić igrati manje nego ranije zbog dolaska Renfroa.

"Koliko je minuta igrao Nikolić? 20?. Da nisam zadovoljan, igrao bi tri minuta. Pejdža sam stavio od lopte i sad igramo tako. Može igrati bolje nego danas, igrao je 20 minuta, grešio je kao i drugi, ali za mene je on bitan igrač", rekao je Trinkijeri.

Dok Partizan dobija uz slabu igru, Olimpija gubi neizvesne završnice, što je primetio i njen trener Saša Nikitović.

"Žao mi je što nismo dobili ovu utakmicu. Nismo uspeli da prelomimo egal završnice u poslednjih par mečeva. Nismo iskoristili tu našu priliku danas i rekao sam momcima i na zadnjem tajm-autu i sada da im nemam šta zameriti", rekao je srpski trener.

Piše: Miroslav Dragoljević

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke