Trinkijeri pokrenuo "Parni Valjak"!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 03.11.2018.
18:59
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Partizana prekinuli su katastrofalan niz i zabeležili pobedu na debiju Andree Trinkijerija. Gostovanje u Mitrovici pokazalo da novog trenera crno-belih čeka ozbiljan posao.

aba-liga.com/Mega Bemax/Ivica Veselinov
aba-liga.com/Mega Bemax/Ivica Veselinov

Povezane vesti

Debi Andree Trinkijerija na klupi KK Partizan NIS prošao je kako se samo poželeti može ukoliko se govori o ostvarenom rezultatu.

Košarkaši Partizana savladali su Megu Bemax rezultatom 81:74 (24:15, 22:20, 23:20, 12:19) u okviru 6. kola ABA lige, ali je gostovanje u Sremskoj Mitrovici pokazalo da novog stratega crno-belih čeka ozbiljan posao.


Gosti su ušli u meč jako dobro, uspeli su da naprave seriju 11:0 u prvoj četvrtini i da zahvaljujući njoj steknu kapital koji ih je konstantno držao na distanci u prvom poluvremenu.

Ekipu Dejana Milojevića nije služio šut van linije 6.75, ubacili su samo dve trojke iz 14 pokušaja u prve dve četvrtine, a pritom imali dvocifren broj izgubljenih lopti.

Crno-bele je predvodio Vanja Marinković koji je već u prvih 20 minuta stigao do dvocifrenog učinka, tako da je Partizan posle prve dve četvrtine imao pristojnih +11 protiv nepobedive Mege.

Nastavak utakmice pokazao je da će Andrea Trinkijeri morati još mnogo da radi sa svojim igračima kako bi Partizan eliminisao velike uspone i padove u igri.

U trećem kvartalu crno-beli su imali kratak period krize koji nije značajnije uticao na rezultat, ali su zato na startu poslednje deonice dozvolili rivalu seriju 11:0 pa je Mega prišla na pristojnih -6.

Najvažniju ulogu u trenucima kada se lomilo odigrao je Bandža Si koji je ubacivao trojke u momentima kada je Mega pretila. Ogroman doprinos dao je bivši košarkaš Mege Rade Zagorac koji je uz Vanju Marinkovića bio najefikasniji pojedinac u pobedničkom sastavu.

Rade Zagorac (7 sk) i Vanja Marinković (5 sk, 2 as) postigli su po 17 poena, a pratio ih je Bandža Si sa 12 poena (3/4 za tri).

U poraženom timu razigran je bio samo Goga Bitadze (25 pts, 10 sk) ali nije imao podršku saigrača pa je Mega u šestom kolu pretrpela prvi poraz u ABA ligi.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Old_school
Saturday, 03.11.2018
21:52

Smilovao se Miloje.

avatar
ISTINA BOLI
Saturday, 03.11.2018
21:42

Davno nisam gledao ekipu,koja je imala vecu zelju da izgubi utakmicu,a da to ne izgleda providno. Sta ce jadni,stigla neka naredba,ulozeno 5m eura drzavnih para i sada ce kao da izgube opet,pa ne zele oni to. Pazi jos kladionice,kvota na domacina 2.5 koji ima 5 vezanih pobeda i igra kuci,a gost se raspada kao gubavac,6 vezanih PORAZA i na njih kvota 1.5 :D

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Saturday, 03.11.2018
23:18

Ti onda nikad ne gledas kad igraju fmp i radnicki basket Hahaha Mandrilko.

avatar
ISTINA BOLI
Sunday, 04.11.2018
00:27

Ovo na kraju,neka rec sa sela?

avatar
Emperador(2018)
Saturday, 03.11.2018
20:20

Bravo crno beli . Marinković i Lendlejl napokon . Zagorac je dusa ovog tima a si je danas pokazao da je itekako bitan igrač. Pejdz i Braun zalutali u partizan.

avatar
petar000
Saturday, 03.11.2018
20:13

I pored pobede, ova utakmica je pokazala MILION nedostataka koje ima ova ekipa Partizana. Trankijerija ceka rudarski posao da bi ovo licilo na nesto. Prvo, tragicno je da Partizan ima ovakva dva pleja. Ovog Pejdza jos veceras treba ukrcati na avion i poslati tamo odakle je dosao, a Nikolic se moze koristit EVENTUALNo kao treca opcija u ekipi. Ej, plejmerkeri koji ispaljuju pet cigli kada su sami na sutu, pa ALO BRE!!! Da ne pricam da u trenucima kada su obojica na terenu napade organizuju ostala trojica. Vanja kao i uvek, od sjaja, do ocaja. Taman sam hteo da ga nahvalim za prvo poluvreme sto se igre u napadu tice, gde je i pogadjao i asistirao za divno cudo, a onda je doslo njegovih pet minuta gde kao s marsa da je pao i tako iz utakmice u utakmicu, iz sezone u sezonu. Za igru u odbrani necu da pricam, gde je uvek korak iza. U ovo cetvrtoj cetvrtini da bi bilo gore falilo je samo sami sebi koseve da dajemo. Znaci prave seriju 12:0 sa pet nasih uzastopno izgubljenih lopti gde nam ise ispadaju iz rukena driblingu, na sedam metara od kosa. Sa Lendejlom u ekipi ne znamo da odbranimo pikenrol, Jankovic levitira negde, ni on sam ne zna gde. Si da nije spojio one trojke bi bio najgori igrac na mecu. Situacija u nekoliko navrata zbog koje sam poludeo, na bacanjima je njihov centar, nama na skoku Gagic (ili Lendejl, nebitno), SI i Zagorac i oni nam pokupe loptu, pa stvarno da covek ne poveruje. Ako sledecu odigramo ovako i ta ekipa pogodi po nesto, za razliku od Mege, proci cemo kao protiv Zadra, nista mi ne ucimo iz poraza. Lose branimo pikenrol, lose gradimo, lose branimo sut za tri, pa ja stvarno ne znam sta igramo u odbrani. Dzaba trener, dzaba sve, ako nam na pleju budu ova dvojica i ako ne navucemo jos jednog centra jer cetvorke koje trenutno imamo nisu nikakav faktor u odbrani, a ni u napadu (ako izuzmemo, kaze, to sto je Si nesto veceras i pogodio). Mega nije pogadjala za tri, ali smo im mi dali deset puta 2+1, tako da se to i nije osetilo toliko. Ni faul ne umeju da naprave u pravom trenutku. Ne radujem se ovoj pobedi, jer znam da ce u sledecoj ova kaubojstina doci na naplatu, SIGURNo.

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Saturday, 03.11.2018
20:02