Trinkijeri otvorio dušu Italijanima: "Bilo je ludo, Partizanova sala kao Kuća slavnih!"

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 19.04.2020.
14:25
Izvor: Sportske.net

Italijan ispričao svoje utiske po dolasku u Beograd.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Trener Partizana Andrea Trinkijeri govorio je za italijanske medije o svom angažmanu u Beogradu, ali i trenutnoj situaciji u kojoj se našao usred pandemije koronavirusa.

"Jako je bilo komplikovano vratiti se pošto su svi letovi otkazani, a granice su zatvorene između svih balkanskih zemalja. Osim toga, do 12. marta sam sa Partizanom igrao utakmice, a kada sam uspeo da se vratim u Italiju, morao sam da provedem neko vreme u izolaciji sam sa sobom. Tek sam onda mogao da se pridružim porodici u Kremoni", rekao je Italijan, prenosi Sportklub.

Trinkijeri je opisao kako se osećao kada je 1. novembra 2018. godine i zvanično postao trener Partizana.

"Bilo je ludo to kako sam došao da budem trener, ali preuzimanje kluba koji je tako poseban i koji ima takvu istoriju je vredno svega. Došao je trenutak u mojoj karijeri za takav potez i on je dao smisao svim prethodnim angažmanima. U sali u kojoj ja radim je praktično cela Kuća slavnih – ponekad tu svrate Danilović i Divac, Paspalj je uvek tu. Činjenica da je na mom mestu nekada sedeo Željko Obradović je veliki razlog za ponos. Zaista sam i dalje šokiran da sam jedini strani trener u istoriji kluba, naročito kada imam na umu da je obim moje misije toliko veliki. Klub prati dva miliona navijača i imate mnogo odgovornosti. U Srbiji kažu da se za Partizan ne navija, nego da se on voli. Klub u koji sam došao imao je beskonačnu istoriju, ali je bio u teškom trenutku i oni su od mene očekivali da mu podignem energiju i moram da kažem da smo zaista napredovali", smatra 51-godišnji stručnjak.

Baner stoni tenis

Trinkijeri je pre dolaska u Partizan vodio Triboldi, Juvekazertu, Veroli, Kantu, reprezentaciju Grčke, Uniks i Brose Bamberg.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Old_school
Sunday, 19.04.2020
15:06

A niko da se zahvali partiji za nesebican doprinos...

avatar
nenadnenad1234
Monday, 20.04.2020
12:14

Evo ga jos jedan ljubitelj Sarape/
Alo cirkuzanti ocemo dokaz od vaseg idola, a bogami i od vas da imate polozeno fizicko.

avatar
Sunday, 19.04.2020
14:46

KLUB SLAVNIH I SALA SLAVNIH, NAJVECI SMO KLUB NA SVETU!!!