Trinkijeri oštar, teške reči nakon pobede!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 03.11.2018.
20:52
Izvor: Sportske.net

Novi trener KK Partizan NIS Andrea Trinkijeri nije bio zadovoljan viđenim u duelu sa Megom Bemax. Italijan ne želi da njegov tim igra "nešto slično košarci".

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Pobeda koju su košarkaši Partizana ostvarili večeras u Sremskoj Mitrovici nije bila dovoljna za Andreu Trinkijerija koji je debi na klupi crno-belih zamišljao drugačije.

"Imao sam drugu ideju pre ove utakmice. Želeo sam da na mojoj prvoj utakmici Partizan igra dobru košarku. Ono što smo danas igrali , nije košarka. Meni je žao, ja sam to mojim igračima rekao. To je daleko od standarda koje moramo imati", kazao je Trinkijeri za klupski sajt.

Partizan je u prvom meču Andree Trinkijerija na klupi savladao Megu Bemax rezultatom 81:74.

"Ali, postoji toliko 'ali'. Imali smo seriju poraza, teško je igrati ovde, Mega ima 5-o, igra specijalnu košarku i moraš biti koncentrisan i imati ideju kako da igraš sa njima. Srećan sam zbog mojih igrača, ali moram sigurno puno bolji posao uraditi. Ovo je zemlja košarke i moramo igrati košarku a ne nešto slično", dodao je Italijan.

Andrea Trinkijeri nije želeo da ulepšava sliku. Tvrdi da bi njegovi maloletni sinovi bolje zagrađivali reket.

"Ovo je samo početak, svaki put se kreće prvim korakom, bilo je važno da okrenemo trend, to smo uradili. Malo smo bili bolji u odbrani, bili smo katastrofalni na skoku. Imam dvoje dece, od 10 i 7 godina i mislim da bi oni bolje zagrađivali od mojih igrača. Ja sam kriv, valjda im nisam dobro objasnio. Sutra ćemo ući u salu, baciti ključ i izaći kada bolje budemo zagrađivali", poručio je Trinkijeri.

Bilo je i dobrih stvari i poteza pojedinaca.

"Ekipa je izgledala malo više kao ekipa. Ima pozitivnih stvari, nije to sve negativno. Ja sam jako zahtevan prvo prema sebi pa onda prema mojim igračima. Vanja je igrao kao kapiten, malo se opustio na kraju, na tome moramo raditi. Svi su probali da daju nešto . Neki igrači još nisu shvatili koliko je teško igrati ovde, u ovoj ligi, koliko je ovo tvrda liga. Neki igrači su se rastopili nakon prvog kontakta i na tome moramo da radimo", rekao je trener Partizana.

Andrea Trinkijeri smatra da su najkorisniji igrači u ekipi Partizana danas bili Amar Gegić i Bondža Si.

"Po mom mišljenju, ekipa ima dva MVP-a, Amar Gegić i Bondža Si. Amar Gegić je okrenuo odbranu, napravio je pet glupih faulova jer nije naučen koliko može biti važan za našu ekipu. Bondža je pogodio važne šuteve, kada je bilo potrebno da utakmicu zatvoriš. 'Ajmo dalje, to je borba svaki dan. Mlada ekipa, neiskusna ekipa, željna ekipa. Kada imaš želju, na nešto ćeš izgledati. Dobili smo danas malo na taktiku, malo na neko kockanje, ali idemo dalje", zaključio je novopečeni strateg crno-belih.

Narednu takmičarsku utakmicu Partizan će odigrati u Evrokupu protiv italijanskog Trenta u Beogradu. Taj meč na programu je sledećeg utorka od 20 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
partizanpadinjak
Sunday, 04.11.2018
12:58

Sto bi rekao Dule bez dobrog rrenera nema ni rezultata

avatar
ljubitelj kosarke
Sunday, 04.11.2018
11:09

Da je juce protivnik bio bilo ko iz jadranske lige razbio bi ovakav Partizan.Ali tu je pomoc prijatelja odigrala svoje da se Partizan vrati na pobednicki kolosek.Ovakvu Megu smo videli juce i vise ne do kraja.

avatar
DouglasHaffernan
Sunday, 04.11.2018
02:10

Sto ne kaze da mega tradicionalno igra ,,slabo" protiv kkp.....

avatar
Partibrejker
Sunday, 04.11.2018
00:20

Najzad na neko primeti Gegića.Kod Čaneta je igrao samo u jednom poluvremenu.Ako je ulazio u prvom onda ga nema u drugom,ili ako ga nema u prvom onda ga pusti u drugom.A dečko je uvek igrao odlično.

avatar
petar000
Saturday, 03.11.2018
22:58

Pa samo ko nema pojma o ovoj igri bi mogao drugacije da kaze. Pisao am vec, pobeda koja je otkrila milion losih stvari u igri i o ekipi koju imamo

avatar
Südkurve München
Saturday, 03.11.2018
22:26

Svaka mu cast, ne zaboravlja svoje korjene

avatar
-SCG-CG
Saturday, 03.11.2018
22:19

Raduje me ova izjava iz razloga sto vidi mnogo mjesta za napredak,sto znaci da mozemo biti dosta bolji

avatar
Grb partizana 1997?
Sunday, 04.11.2018
11:19

Samo polako sinko... Sacekaj derbi.