Trinkijeri o velikoj pobedi, svom ličnom MVP-u večeras i drugoj fazi

  • Autor: Pavle Knežević

  • 22. oktobar 2019.

  • 22:37

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Partizan je "odigrao 15-16 minuta top, 14 minuta prosek i 10 minuta vrlo dobro".

Trinkijeri o velikoj pobedi, svom ličnom MVP-u večeras i drugoj fazi
Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
Promukli Andrea Trinkijeri kaže da je njegova ekipa ostvarila veliku pobedu protiv Lokomotive, i da je uprkos greškama odigrala veliku utakmicu.

"Osećam da prva stvar koju treba da kažem je da čestitam mojim igračima. Odigrali su, na kraju gledano, sjajnu utakmicu. Igrali smo sa navijačima, imali smo lošu treću četvrtinu, ali njihov talenat je veliki.

U prvom poluvremenu smo igrali dobro 16-17 minuta, a onda smo pogrešili, posle njihove dve trojke se promenio momentum. Oni su izašli izuzetno jako, mi smo probali, a sačuvali smo savršeni trud kraj. Ne najbolju igru, nego najbolji napor
", rekao je Trinkijeri.

Rašon Tomas je postigao 14 poena u poslednoj četvrtini, kada je Partizan napravio preokret, Vil Mozli je odigrao sjajno pod košem, Jaramaz i Zagorac su bili odlični...Ipak, za Trinkijerija je favorit bio neko sasvim drugi.

"Ja ne bih nikoga izdvojio. Tomas 12 dana nije trenirao i ne može se na prevaru. Jedna utakmica u Baru sa nervozom, a ova utakmica je bila tako zahtevna da moraš imati ritam, trening, noge, ali je najbolji deo utakmice ostavio za kraj. Kako su nam pomogli Mozli, Rade u odbrani, odigrali tri-četiri vrhunske odbrane...

Ako treba nekoga da izdvojim iz utakmice, moj lični MVP je Markus Pejdž, jer je odigrao mudru utakmicu i tešku. Oni su ozbiljna ekipa, Beker, Kalnijetis, Kamings, veiki su, dobra pobeda. Idemo opet na putovanje, dosta je bilo tri dana u Beogradu
", rekao je trener.

Partizan ima sve pobede iz prve četiri utakmice i praktično je u drugoj fazi.

"Idemo za Limož, možda si ti u drugoj fazi. Igrali smo dobre utakmice, grešili smo, znamo da igramo utakmice kroz greške, igramo odbranu. Kaže skor 4:0, sledeća utakmica biće još teža. Samo želim da preživim ovaj period, jer je zaista jako teško. Ne treniramo, mnogo je putovanja, samo želim da igrači budu zdravi", rekao je trener.

Da li je sjajna timska odbrana, sa mnogo kretnji iz prvog poluvremena ono čemu vi težite?

"Da, to je odbrana koja sam želeo, to mi je bio cilj, jer ja mislim da se tako igra odbrana u modernoj košarci. Prvo poluvreme samo 15-16 minuta odigrali top, 14 smo bili prosečni i poslednjih 10 jako dobri", rekao je Trinkijeri.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari