Trinkijeri o skupoj ceni Evrokupa, karakteru i iskustvu

Autor: Pavle Knežević
subota 05.01.2019.
21:28
Izvor: Sportske.net

Zašto je Mornar uvek težak protivnik za Partizan...

Beta/Miloš Miškov/Ds
Beta/Miloš Miškov/Ds

Povezane vesti

Uspeo je Partizan da "preživi" Mornar i pobedi u skoro neviđenoj drami u Pioniru, za koju je Andrea Trinkijeri rekao da je posledica neiskustva, ali i igranja Evrokupa.

"Kako igra Mornar, to je najteža utakmica za nas. Sve na pamet, iskusni su. Za našu ekipu protiv 40 minuta zone - mnogo košta u glavi. Sigurno nismo igrali sjajno, ni dobro, ali smo dobili važnu utakmicu. Kada smo dobili Turk Telekom svi su bili jako srećni, a ja znam koliko nas košta Evrokup.

Igrali smo dobru utamicu i na glupost izgubili i sada smo platili. Sada smo dobili, mogli smo sto puta bolje igrati, mogli smo pogoditi jedan šut. Teško je bilo bez navijača u ovakvoj atmosferi, ali to nije opravdanje. Dobili smo utakmicu na stvari koje smo izmislili. Naš veteran Renfro se nije bojao. Idemo dalje, da kopamo
", rekao je Trinkijeri.

Da li je ovakav nesiguran finiš posledica Evrokupa ili možda ima veze karakter ekipe?

"Više toga kako je ekipa sastavljena. Kad si iskusan, već si ovakve utakmice igrao. Počneš dobro, nemaš ritma u napadu, lopta ne uđe, pa strah i nervoza, pa šutiraš kompletno otvoren šut, lopta uđe, pa izađe...neki igrači to ne mogu da podnesu. Zato sam čekao mesec i po da nađem igrača koji može mladima pomoći", rekao je Trinkijeri.

Trener Mornara Mihailo Pavićević je rekao da je ovo košarka.

"Nažalost, malo je falilo, to je sport. Odigrali smo dobru utakmicu, dobro smo se spremili za ovaj meč. Posle ispadanja iz Evrokupa imamo vremena da treniramo i da se spremimo. Imali smo utakmicu u svojim rukama. Ja nikada ne komentarišem suđenje i nema razloga ni u ovoj utakmici.

Uvek gledam šta smo mogli da uradimo. Imali smo sedam razlike, napad, naš najbolji strelac Voler je promašio. Onda dve katastrofalne greške u odbrani. Jedini igrač koji je mogao da pogodi bio je Renfro, pustili smo ga dva puta. Videli ste sve na kraju, rekao sam i 1,9 sekundi pre kraja nema radovanja dok se utakmica ne završi.

Suđen je faul, ponovo greška u odbrani, nismo zagradili, pustili smo iz skoka da poentira. Šta je – tu je, idemo dalje, moramo se što pre oporaviti. Žao mi je zbog momaka, borili su se, trebalo je privesti utakmicu kraju. Ostaje samo da čestitamo protivniku na pobedi", rekao je Pavićević.

Nakon sastanka trenera sa novinarima, predsednik Mornara Đorđije Pavićević došao je u pres salu i najavio da će se klub žaliti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke