Trinkijeri: "Nije pritisak ekskluziva Srbije, ali je ovde to brutalnije, krvavije"

Autor: Pavle Knežević
sreda 03.04.2019.
13:38
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana kaže da se nada da "brutalni pritisak" neće uticati na sudije u trećem meču. Na koju boksersku trilogiju ga podseća ova polufinalna serija i šta to Beograd ima što nema niko u Evropi?

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Ostala su tri cela dana do "majstorice" u polufinalu ABA lige između "večitih" rivala Partizana i Crvene zvezde, a trener crno-belih Andrea Trinkijeri rekao je danas medijima da se nada da će u odlučujućem meču biti sve kako treba, odnosno da neće biti "udaraca ispod pojasa", povlačeći opet paralelu sa boksom.

"Malo sam se zabrinuo da ste zaboravili na nas, niko ništa ne piše, niko ništa ne govori, pa rek'o hajde da se vidimo malo. Živi smo, živi smo", rekao je Trinkijeri medijima okupljenim na kraju treninga u dvorani "Aleksandar Nikolić".

"Pre polufinalne serije sam rekao da je ovo veliki momenat za srpsku košarku i bio sam zaista u pravu. Poslednje četiri utakmice su se rešile sve na jednu loptu. To nema niko u Evropi.

Bile su taktičke situacija, energija, talenat, igrači, publika...mislim da je to jako važno za srpsku košarku, da postoji neko takmičenje. Imamo fantastičnu vizit kartu: četiri utakmice za redom na jednu loptu. To je jako retko
", rekao je Trinkijeri.

Zvezda je prvi meč dobila 106:101, Partizan drugi 70:67. U prvom se igrao produžetak, druga je odlučena bukvalno u poslednjih 30 sekundi.

"Kako sam vam rekao, ovo je kao boks: prva runda za Zvezdu, druga za nas, treća i poslednja, biće 'all in' i moraš biti agresivan i jako pametan. Ja obožvam boks, ja se samo nadam, jer je boks plemenita veština, da neće biti udaraca ispod pojasa. Samo želim da to bude fokus, da bude prava utakmica, sportska, muška.

Ja nisam iz Beograda, nisam kompletno sa Balkana, ali ako se ja ne derem, ne galamim, ne čupam kose, to ne znači da ja ne vidim, da ne primetim stvari. Mi smo svi godinama u ovom poslu, videli smo mnogo, mnogo stvari.

Nije pritisak ekskluziva u Srbiji, ali ovde je malo brutalnije, malo, kako da kažem, više krvi i ja se samo nadam da taj brutalni pritisak neće uticati na ljude koji imaju težak posao, sudije. Oni imaju izuzetno težak posao.

Videli smo svi prvu utakmicu i vrhunske sudije su osetile pritisak jer je bio izvanredan pritisak, brutalni pritisak i samo želim da ne bude još jedan Belošević kao u nekim situacijama, jer je osetio pritisak. Nije to lako. Ne kažem da je to lako, to je zaista teško preživeti
", rekao je Trinkijeri.

Zna se na čemu tim radi pred "majstoricu".

"Pripremamo se da budemo još bolji mentalno, fizički, taktički. Jedna utakmica. Ovde smo, iskreno, hteli da dođemo, da igramo treću utakmicu, svaki put smo se malo približili i malo skratili tu distancu od Zvezde i sada ide majstorica, da svi uživaju", kaže trener Partizana.

Košarka u Srbiji se vratila par godina unazad razmenom saopštenja na relaciji Mali Kalemegdan-Humska, kako to utiče na trenera i ekipu?

"Znate koji je moj stav, ja pričam o lopti, kako je okrugla, kako može da odskoči, ali moram da kažem da je saopštenje od 1. aprila da (predsednik KK Partizan) Ostoja (Mijailović) ide u fudbalski klub je bila vrhunska, uživam i dalje", kaže Trinkijeri kroz smeh na šalu na Instagramu novinara Vladana Tegeltije.

Kada kažete pritisak na sudije, mislite li na tehničke i nesportske, menjanje odluka?

"Ne možeš, to nije jedna stvar, pritisak je cela utakmica. Možda se ne slažem na neke odluke, ali je svaka utakmica takva. Nije korektno da kažem jedna akcija za koju osetim da je veliki pritisak na tri čoveka koji pokušavaju da rade posao na najbolji način", rekao je Trinkijeri.

Pred treću utakmicu, možete li je uporediti sa nekom bokserskom trilogijom iz istorije? "Thrilla in Manila", Ali-Frejzer, ili Gati-Vord ili nešto treće...?

"Manila je bila baš posebna...Ali, neka bude 'Ali buma je', neka bude tako. Imamo mi Alija (Aleksej Nikolić). Buma je", rekao je trener.

"Ali boma ye" je čuveni poklič kada se Muhamed Ali tukao protiv Džordža Formena u tadašnjem Zairu, pa su mu navijači na jeziku Lingala skandirali taj povik, koji u slobodnom prevodu znači "Ali, ubij ga".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ariton
Thursday, 04.04.2019
09:21

Ovde se opet ubacuju navijači bez kluba i brane tudji klub.Aman bre deco smirite se.

avatar
rivarinho
Wednesday, 03.04.2019
15:39

A mogu da budu kao Pukl i Kolencic koji nisu osetili pritisak? Sudili su onako kako je vama bas trebalo, izmisljali faulove jednima, drugima dozvoljavali dzudo...i meni lici da su sudili bez pritiska, znali su unapred ko mora da pobedi!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 03.04.2019
13:48

Ko je Buma? Da li je Andrea sejac mrznje posle ove izjave?

avatar
Old_school
Wednesday, 03.04.2019
15:02

Nije on, vec takvi kao ti.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 03.04.2019
15:54

Izvini, pacifisto.