Trinkijeri ne odgovara na pitanja o finalu, otkrio šta je sa Jankovićem

Autor: Pavle Knežević
subota 16.02.2019.
19:10
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana o polufinalnom duelu i zdravstvenom stanju Stefana Jankovića.

ABA liga/Partizan NIS
ABA liga/Partizan NIS

Povezane vesti

Partizan se plasirao u finale Kupa Radivoja Koraća posle pobede nad FMP-om u Nišu 83:71, iako je utakmica u pojedinim trenucima bila neizvesna.

"Ako me neko pita koga želim u finalu, neću odgovoriti, neka pitanja su stvarno...", odmah je rekao Andrea Trinkijeri.

"Čestitam FMP-u, tvrda utakmica, teška utakmica, igraju dobru košarku, pametnu košarku. Mi smo igrali dobru odbranu, naša mana je što neki put posle izuzetno dobre odbrane, nemamo strpljenja, ali šta ćeš. Radićemo na tome, ali bolje je imati dobru odbranu, pa grešiti u napadu, nego nemati odbranu", rekao je Trinkijeri.

Stefan Janković je pao, izašao iz igre i više se nije vraćao, ali trener je otkrio da je dobro.

"Najvažnija stvar je, išao je na sken i nema potres mozga. Još je u bolnici, nema potres mozga, ali - dobre su vesti", rekao je trener.

Kapiten Novica Veličković kazao je da je ekipa očekivala ovako težak meč, kao i svaki put.

"Kao i svaki put. Jedna jako zahtevna fizički utakmica. Kontrolisali smo je 40 minuta, uz male padove. Polufinale nosi veliki pritisak. Srećan sam što smo izborili finale, da se odmorimo i spremimo za sutra", rekao je Veličković.

Na pitanje novinara koga očekuje u finalu, ubacio se Trinkijeri rečima "Real Madrid! Hajde, gotovo", ali je kapiten ipak odgovorio.

"Ko god da je, sigurno ćemo se spremiti za to. Mi gledamo naš posao, imamo 24 sata da se spremimo i to je to", jasan je kapiten.

Trener FMP-a Vladimir Jovanović bio je kratak i jasan.

"Čestitam protivniku na pobedi, a i svom timu na uloženoj energiji. Ovo je u ovom trenutku naš maksimum. Znali smo da je Paritzan favorit, hteli smo da uđemo u neizvesnu završnicu. Nije nam pošlo ovog puta, moramo što pre ovo da zaboravimo i da se okrenemo narednom protivniku i da se što bolje spremimo za ono što nas očekuje", rekao je Jovanović.

Stefan Pot: Nemam šta mnogo da kažem, izgubili smo utakmicu. Borili smo se, dali smo maksimum. To ovog puta nije bilo dovoljno za pobedu, protiv ovakvog protivnika moraš da budeš fokusiran 40 minuta, a mi smo pravili greške. Čestitam mojim igračima na dobroj borbi, a Partizanu na pobedi. Mi se okrećemo prvenstvu, da zaboravimo šta je bilo i okrenemo se ABA ligi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 16.02.2019
20:13

Na takva pitanja im samo treba pokazati onu stvar jer su provokatorska. Verbalno, naravno:-D