Trinkijeri nalazi pozitivne stvari, Džikić traži da se upamte njegove reči

Autor: Pavle Knežević
nedelja 18.11.2018.
21:27
Izvor: Sportske.net

Saznali smo i o zdravlju Stefana Jankovića na malo čudan način...

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Partizan je večeras sve vreme jurio rezultat protiv Budućnosti, imao je šansu da stigne rezultat, ali na kraju nije imao snage i izgubio je 75:71. Ipak, trener crno-belih Andrea Trinkijeri ocenio je da se njegov tim kreće na bolje.

"Čestitke Budućnosti igrala je čvrst meč. Ima puno talenta u napadu. Za nas je bila teška utakmica, ali mislim da idemo na bolje. Vratili smo se, jako neiskusne greške pravimo. Večeras nas je Klark kažnjavao, zatim Džekson, Gordić i Ivanović. To je jasno.

Idemo u pravom smeru, fali nam još malo koncentracije i strpljenja. Igrali smo protiv evroligaša koji je držao čas Baskoniji prije tri dana. Žao mi je, mogli smo pobediti, ali nisam razočaran
", rekao je Trinkijeri.

Trener Partizana kazao je da Budućnost ima mnogo varijanti na terenu, da može da igra sa dve "četvorke", dve "trojke"

"Ima izuzetnog trenera, pre svega. Ipak, mislim da ta varijanta sa Nikolićem i Klarkom pod obručem nije rešila meč", dodao je Trinkijeri.

Budućnosti je ovo treća uzastopna pobeda, ali je njen trener Aleksandar Džikić čestitao svom bivšem timu.

"Čestitaću timu Partizana na stvarno dobroj igri. Svih 40 minuta su bili u igri za trijumf. Pravili su greške, kao i mi. To je tim koji će se boriti za titulu, želim da javnost zapamti ove reči", rekao je Džikić.

Što se tiče njegovog tima...

"Najzadovoljniji sam činjenicom da smo se energijom uspeli da se dignemo nakon evroligaškog trijumfa. Erl Klark je igrao dobro, pomaže nam, važan je deo naše ekipe. Nadam se da će to trajati, da će biti na ovom nivou u nizu utakmica.

Uporedio bih ovaj meč sa duelom sa Cedevitom, koja se nije završila onako kako smo očekivali. Sada smo igrali pametnije, čvršće. Znači nam takva pobeda, više igračima nego meni lično. Sve je lakše kada se pobeđuje. Pobeda je kao dezodorans - zna da sakrije razne mirise
", rekao je Džikić.

U finišu meča je i Stefan Janković iskrenuo zglob, a novinari su saznali kako se oseća jer je Džikić posle presa u prolazu pitao Trinkijerija kako se igrač oseća, na šta je trener Partizana kratko rekao: "Nije mu ništa".

Piše: Marko Tufegdžić

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pipo Inzagi
Sunday, 18.11.2018
22:53

Jbg namestilo se da futura počne loše aba ligu pa nije mogao džikić da uradi isti što i milojević...

avatar
napred Panktizan!
Monday, 19.11.2018
03:45

Zato ce uraditi Tomic. Jer ona voli da joj radimo to.