Trinkijeri na promociji: "Jako važna klauzula u ugovoru..."

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 02.11.2018.
15:45
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Važne stvari rekao je Andrea Trnkijeri na promociji u KK Partizan NIS, ali je shodno njegovom karakteru bilo prostora i za šalu.

Epa/Sedat Suna
Epa/Sedat Suna

Povezane vesti

Košarkaški klub Partizan NIS predstavio je u petak novog šefa struke Andreu Trinkijerija koji je ove nedelje sa crno-belima potpisao trogodišnji ugovor.

Italijan u klub iz Humske stiže nakon ostavke koju je Nenad Čanak podneo usled pet vezanih poraza u ABA ligi i Evrokupu. U međuvremenu su crno-beli upisali još jedan poraz.

U takvoj situaciji Trinkijeri se suočio sa velikim izazovom, a to mu je ujedno bio i veliki motiv da prihvati ponudu koju je Partizan stavio na sto.

"Želim da napravim nešto što će da traje, ja radim u sportu, a u sportu je izazov kao benzin. Bez toga se ne može. Imao sam ponuda ovog leta, ali nisam našao pravu sredinu i kad sam se upoznao sa predsednikom prvi utisak mi je bila hemija. Meni je jasno da ovaj menadžment ima biznis plan, projekat. To je ozbiljna priča i moramo da budemo košarkaški kako treba. Ekipa mora da ide istom brzinom i moramo da nađemo taj isti ritam. Koliko će za to trebati vremena? Pojma nemam, da vas ne lažem. Ekipa je u depresiji, niže poraze, moram igrače prvo psihološki da podignem", rekao je Trinkijeri na predstavljanju, a prenosi "Mondo".

On je kazao da je Partizan specijalno mesto i dodao da je za početak uradio pravu stvar - pogodio boju kravate (crno-bela)!

"Za mene je ovo sad vrlo zanimljivo. I ne mislite da su me doveli da bih dobio dve utakmice... Ovo je specijalno mesto, specijalna sredina. Partizan je bio brend i ostao je brend i želeo bih da to ostane. Želeo bih da nešto ostavim iza sebe, da dugo traje", rekao je Trinkijeri.

Upitan da li su Partizanu potrebna pojačanja Andrea Trinkijeri je odgovorio na šaljiv način.

"Pojačanja? Naše snage jačaju svakim novim danom. Polako, naši navijači su sada najveće pojačanje. Pitao sam predsednika da mi dovede Kleja Tompsona, ali ga izgleda Golden Stejt ne da", našalio se Trinkijeri.

Ciljevi su dugoročni, to potvrđuje i podatak da je stavio paraf na trogodišnji ugovor, ali i da je u čitavu priču bio uključen i Željko Obradović.

"Uprava je pred mene stavila nešto jako teško - rezultate i razvijanje igrača. Mladi igrači veoma greše. Mladi igrač ide prema greški jer je neiskusan, preplašen. Ali, Partizan, pogledajte te igrače, Divac, Paspalj, Rebrača, Danilović, pa Lovernj, Vesterman, Bertans koji je sad u NBA. Gde je došao da se razvije? Ovde i zato je to za mene ogroman izazov. Da li će biti teško? Već je teško. Da je sve u redi ne bih ja bio ovde. Da je lako ne bih bio ovde", rekao je Italijan.

Kontakt sa Željkom Obradovićem je postojao pre nego što je doneo konačnu odluku.

"Ovo je za mene velika odluka. 60% ljudi nije shvatilo moj potez, ali ja ne volim mejnstrim. Bio sam u Rusiji, imao sam ogroman budžet, sve je tamo ogromno. Odem iz Rusije u Nemačku i svi mi kažu: 'Je l' si ti lud?' Nisam lud. Ja znam da je ovo ovde meni veliki rizik, ali i izazov. I kad dođeš do teških odluka, normalno je da zoveš nekoga koga poštuješ. Odgovor na ovo pitanje je DA. I lično se stavio u priču", dodao je Trinkijeri.

Upitan da li u ugovoru postoji neka vrsta "izlazne" klauzule Andrea Trinkijeri je odgovorio u šaljivom tonu.

"Imamo jako važnu klauzulu u ugovoru - da mi se kaže gde su dobre pljeskavice u Beogradu i ako toga nema idem kući odmah", našalio se Trinkijeri.

Novi šef stručnog štaba KK Partizan NIS debitovaće na klupi crno-belih već sutra u utakmici 6. kola ABA lige sa Megom Bemax u Sremskoj Mitrovici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
zg partizan igokea
Friday, 02.11.2018
20:10

Casovi ljubavi... za 80.000e mesecno.

avatar
RIP KOBE
Friday, 02.11.2018
19:17

in trinki we trust!

avatar
РВЛТИЗАН И РВЛТИЗАМ
Friday, 02.11.2018
18:18

LA BATTAGLIA GIUSTApre 3 dana
Kazem vam ja da je Dinamik bitan:-D Inace, prica se da je Zoc i ovde ''kriv'':-D

avatar
Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς
Friday, 02.11.2018
18:01

Ovo je velika stvar za Partizan ali nemoguce da Marinkovicu nijedan do sad trener nije valjao, a vec duze vreme je tu. Velickovic moze iskustvom da pomogne, Pejdz i ovaj Lendejl - ne znam, ajde da vidimo na sta ce ispasti.. Pecarski i Aranitovic mogu biti odlicni (fantasticni), treba im posvetiti vremena jer imaju kvalitet i sad nemaju opravdanja (tu je Trankijeri), mozda i ovaj mali Trifunovic. Zagorac je mozda potencijal bio, ali po meni je on malo bolja verzija Vanje Marinkovica i tu je i Bondza Si koji moze biti dosta upotrebljiv, dok Gagic treba malo da radi, malo vise..

avatar
DekiStankovic5
Friday, 02.11.2018
17:47

Partizan kao kosarkaski klub zasluzuje da ima nekog dobrog trenera I jaku licnost,a Andrea to svakako jeste,srecu da mu pozelim ne mogu :) ,niti da mu preporucim za pljeskavice,to ce neko drugi :)
Samo me zanima sto ste izostavili Ostojin deo oko para koji vesto krije a ne znam sto,kao mnogo manje je placen nego sto se prica,I svi igraci su imali mnogo bolje finansijske ponude al su dosli u Partizan,jeste bas je tako,dobra fora.Ovaj klub zasluzuje da pare udju u njega ali ova demagogija nema blage veze sa zivotom.

avatar
Partibrejker
Friday, 02.11.2018
17:05

U sredu rušimo Pionir.

avatar
Grobar977
Friday, 02.11.2018
18:32
avatar
Consigliere 1927
Friday, 02.11.2018
17:05

Svaka cast Partizanu na dovodjeju ovakvog strucnjaka, samo ne zelim da kukaju kako nemaju para. Ovakav strucnjak kosta to je neminovno, ali mislim da ce im se isplatiti. Harizmatican trener, takvog igraci vole!

avatar
Grb partizana 1997?
Friday, 02.11.2018
19:39

Partizan nema nikakve veze sa njegovim dovodjenjem. Dovela ga je vladajuca partija a placamo ga ti, ja, i ostali gradjani.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Friday, 02.11.2018
22:08

Privatni klub iz Železnika ima rekordan budžet u istoriji srpske košarke, a Partizan kao državni ima za tek toliko da trenera pljaća pljeskavicama.

avatar
Partibrejker
Friday, 02.11.2018
16:57

Žoc grobarčina.