Trinkijeri na "čačanskom" o mladoj petorci i lekciji koju stalno ponavlja svojim igračima

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 14.02.2019.
21:42
Izvor: Sportske.net

Ponovo je bio raspoložen trener crno-belih

ABA liga/Partizan NIS
ABA liga/Partizan NIS

Povezane vesti

Partizan je bio siguran protiv Novog Pazara u četvrtfinalu završnog turnira Kupa Radivoja Koraća, ali Andrea Trinkijeri kaže da timu još trebaju "red, rad i disciplina". Pružio je šansu mladima na kraju i kaže "može bolje, ali važan je početak".

"Želim prvo da čestitam Novom Pazaru i trenerima na dobroj igri. U Italiji smo pre 15-ak godina imali isti sistem - da prva ekipa prve i druge lige igraju na kupu sa prvoligašima. To je uvek bilo dobro za košarku. Borili su se, imali su dobre momente. Mi smo igrali korektno, mislim da smo završili posao. To je prvi korak, sada se spremamo za drugi korak, ali želim da im čestitam kako su se igrali i borili", rekao je Trinkijeri u Nišu.

Pazar je pobeđen 102:72, a protivnik u polufinalu je mnogo ozbiljniji - FMP.

"Biće izuzetno teška utakmica. Svaki trener kaže istu stvar 'biće teško, ovo-ono, ali stvarno će biti. Dugo su zajedno, znaju kako da te nateraju da igraš lošu košarku. Kup nije za favorite, jedna utakmica eliminacija, moramo biti mnogo bolji u disciplini i egzekuciji, ali nije lako igrati ovakve utakmice sa punom koncentracijom. Bili smo dobri", rekao je trener.

Šta je to što može da bude bolje?

"Red, rad i disciplina. Još pokušavamo da skratimo rad, nemamo mentalnu disciplinu, to sam rekao i ponovićemo i sutra. Lupaćemo na to svaki dan", rekao je trener.

Petorka u poslednjoj četvrtini bila je jako mlada, igrali su i Trifunović i Pecarski i bili su dobri, kako ste vi zadovoljni?

"Znate kako, treneri, ili kako kažu u Čačku 'treneri' (dugouzlazni akcenat na drugom slogu) nisu nikad zadovoljni. Ja nisam zadovoljan, ali mislim da su Uroš i Marko imali priliku da igraju. Može biti mnogo bolje, ali moraš početi. To je početak za njih", rekao je Trinkijeri.

Trener Novog Pazara Oliver Popović istakao je veliku razliku u kvalitetu.

"Čestitam Partizanu na pobedi. Mi smo probali da budemo konkurentni koliko možemo i mislim da smo bili u prvih 17-18 minuta, ali Partizan sa ovim prosekom šuta je prejak. Kvalitet je prevagnuo, mi nemamo ovo ni na treningu, ovakav kvalitet, ovo je nešto novo za Novi Pazar", rekao je Popović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke