Trinkijeri morao slatku pobedu na engleskom da opiše: "Doesn't look good, but it tastes amazing"

Autor: Pavle Knežević
subota 02.11.2019.
22:23
Izvor: Sportske.net

Nije imao šta zahtevni trener da zameri svojim igračima, uprkos greškama. Vladi Jovanoviću izgubljene lopte i brzopletost bodu oči.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Vidno je bio izmoren Andrea Trinkijeri posle pobede nadodličnim FMP-om, izvojevane u samom finišu. Priznao je da tim nijeizgledao dobro, ali je rekao i da od svojih igrača ne može da traživiše u ovakvoj situaciji, sa malo treninga.

"Izuetno teška utakmica, jedna ekipa je bila sveža, pogodila jesve, a druga se motala po terenu sa onim što smo imali od energije.Nismo dobro igrali, daleko od toga. Ali smo napravili šta jetrebalo da dobijemo ovu utakmicu. Ovo je jako teški period, imamomnogo problema da treniramo, da ostanemo zdravi, ali moja ekipavečeras je napravila jedinu moguću utakmicu da se dobije ovautakmica.

FMP je izvanredno igrao, pripremio se, bili su efikasni, sve, a mise neki put smo malo komplikovali naš život, ali ne izgledadobro...ne znam kako da kažem na srpskom, pa ću reći na engleskom'doesn't look good, but it tastes amazing' ("ne izgleda dobro, alije ukus čudesan).

Za mene je ovo izuzetno važna pobeda. Voleo bih da moja ekipasjajno igra, da se ne zaustavlja, da igramo odbranu, skok, napad,asistencije, ali danas nisam mogao više da tražim od ovoga. Nikadnisam zadovoljan, ali sam danas zadovoljan mojim igračima, to jebitna stvar
", rekao je Trinkijeri.

Ni najstariji navijači Partizana ne mogu da se sete kada sucrno-beli počeli evropsko takmičenje skorom 5:0. Koliko tačinjenica i ova da je dobijen do sad neporaženi i odlični FMP dokje tim bio premoren znači za nastavak sezone?

"Znači do sutra u sedam kada je trening, jer jako je teško planirati nešto. Samo čekam kada mogu zajedno sa profom Koprivicom, kad imamo pauzu da možemo nešto trenirati. Moja ekipa ima ogromnu potrebu da trenira, ali ne uspevamo.

Od Limoža smo imali 25 minuta treninga, ali ne jer smo lenji, nego jer se ne može. Svaki dan gledamo situaciju ko je zdrav, ko nije zdrav. Voleo bih da mogu 5:0 da koristim, ali nije moguće. Moramo svaku utakmicu da igramo. Imamo u utorak Veneciju, što je teška utakmica", rekao je trener.

Volden je povređen, Parahovski nije igrao, kakva je situacija sanjima?

"Volden ide na bolje, a Parahovski nije povređen, nego su oveposlednje dve utakmice bile u ritmu za koji sam procenio da namviše odgovaraju drugi igrači", rekao je Trinkijeri.

On nije hteo da priča o novom pojačanju Džejmsu Belu, rekavši dasad nije trenutak, već da treba da se priča o igračima koji suizborili ovaj meč.

FMP je bio u igri do samog kraja, ali je njegov trener VladimirJovanović bio vidno neraspoložen posle meča.

"Čestitam Partizanu na pobedi. Imali smo prazan hod sredinom ikrajem treće četvrtine i to nas je možda koštalo rezultata. Bio jeplan da rezultatski budemo što duže u igri, što nam je i uspelo.Doduše, bode oči 20 izgubljenih lopti, mislim da je to previše, alidobro, odigrali smo koliko smo u ovom trenutku mogli i da pariramoenergetski ekipi Partizana. Zaboravićemo ovo i spremamo se zanaredne protivnike", rekao je trener.

U prvom poluvremenu ste sjajno branili koš, u drugom ne baš - da lise protivnik prilagodio ili ste se umorili?

"Očigledno je tako bilo, primili smo mnogo lakih koševa, štonije karakteristično za nas. Znali smo da Partizan napada timkratkim rolovima i sa strane pomoći, nismo dobro komunicirali,nismo se ni dobro čuli sa klupe. Primili smo neke poene za koje smomislili da ne treba da ih primamo.

Na minut i po pre kraja smo imali jednu od ključnih izgubljenihlopti. Na naš aut, izgubili smo loptu, mi smo napravili grešku, alimoji igrači su to uradili u najboljoj nameri, hteli su brzo, a točesto pređe u brzopleto
", rekao je Jovanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Grb partizana 1997?
Sunday, 03.11.2019
09:05

Ovaj mali Jovanovic radi pola godine za njegovu mesecnu platu, unistio ga takticki sa visestruko jefitnijom ekipom. Decko je kalibar za Zvezdu.