Trinkijeri: "Mi smo bokser koji je izgubio prvu rundu, sada mora brže, jače, pametnije"

Autor: Pavle Knežević
petak 29.03.2019.
14:12
Izvor: Sportske.net

Kako trener Partizana računa dva i dva, ali i gleda godišnja doba. Šta je ključ sadašnje košarke i kako da se odigra sutrašnji "unikat".

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Trener Partizana Andrea Trinkijeri uporedio je svoj tim sa bokserom koji je izgubio prvu rundu, rekavši da tim mora da odigra bolje. Koncentracija je ključ svega, ali Crvena zvezda je ipak favorit.

"Revanš, a? Deluje mi kao da smo u boksu, prva runda, oni su dobili i sad ide druga runda i moramo ući jače, bolje, pametnije, ali moramo biti izuzetno pametni, jer, kao u boksu, ako si jako agresivan, daš prostora za još neki udarac. To znači da moramo igrati 40 minuta, čvrsto, pametno, pametnije i bili su favoriti i kad je bilo 0:0, sad su još veći favoriti, ali nećemo se dati ni po kakvu cenu.

Igramo pred našim navijačima, to mora biti plus, a ne stres, ne pritisak. Sve se zna, oni znaju nas, mi znamo njih, biće izuzetno teška utakmica. Pripremili smo se, radili smo kako treba, ali to ništa ne znači ako te iste stvari ne stavimo na teren. Očekujem vrlo tešku utakmicu, ali moramo svi kao ekipa, kao igrači i treneri i svi, moramo da budemo bolji
", rekao je Trinkijeri.

Posle prvog meča istakao je da je odbrana, pogotovu jedan na jedan, bila najveći problem i uzrok poraza posle produžetka. Garancija za drugačiji ishod nema, ali jeste se radilo.

"Kad je neka situacija bila problem, sigurno smo na tome radili, ali u plej-ofu središ nešto. Ko pre reaguje i bolje reaguje, dobija utakmicu. To je sigurno bilo ključno za bolju utakmicu, oni će opet probati. Očekujem da moji igrači budu bolji", kaže trener.

Poslednje tri utakmice bile su na jednu loptu. Partizan je pobedio u Kupu, Zvezda u ABA ligi, pa onda i posle produžetka u polufinalu plej-ofa. Može li se sada očekivati ista utakmica?

"Ja nemam pojma. Znam kad sam došao, uspeli smo da osvojimo kup, pa smo izgubili na jednu loptu, pa produžetak, sad moramo još jedan korak. Je l' to napad, odbrana, koncentracija...plej-of", kaže trener.

Na novinarsko pitanje da uporedi ovaj derbi sa onima iz drugih zemalja, Trinkijeri odgovara očekivano: "Ma daj, pa ovo je derbi koji je nezaboravan za sve, za košarku, za grad. To je unikat".

Što se tiče zdravstvenog stanja, svi su zdravi, ali problem je kapiten Novica Veličković, sa kim se situacija "stalno menja, iz sata u sat", tako da se ne zna da li će igrati. Koliko će faliti ako ga ne bude bilo?

"Pitanje je korektno, ali mislim da u plej-ofu, važno je da nađete pet igrača. Svi znamo šta je za nas naš kapiten kako igra, ali: ako igra – okej, super; ako ne igra – okej, super. Moramo, ne možemo se predati. Sigurno će nešto faliti, zato svako mora staviti nešto viška", rekao je Trinkijeri.

Partizan je u prvom meču imao sjajan šut za tri poena, koliko će to sad biti važno?

"Šut za tri poena? Ne može da se računa: lopta uđe, lopta izađe, dva i dva je četiri, ne postoji više proleće...Ja bih voleo da pogodimo. U košarci, u ovoj košarci, šut za tri poena je ključ svake utakmice", kaže slikovito Tinkijeri.

Uporedili ste svoj tim sa bokserom, a poznato je da bokser koji se brani od jačeg i bržeg mora da ima dobru koncentraciju. Koliko će biti važna kocentracija, pogotovo na početku meča?

"Na početku, na kraju, na sredini...Bez koncentracije se ne može igrati ozbiljna košarka, ozbiljan tenis, ništa ne može. Radimo na tome, sigurno, neki put smo bolji, grešimo...koncentracija - to je najvažnija stvar. Ako imaš koncentraciju, možeš imati plan, menjati plan i čitaš ritam situacije, ko je opasan igrač, koga možeš 'jahati' u napadu", rekao je Trinkijeri.

U Zvezdi se ne zna da li će igrati Regland, da li to možda utiče na pripremu vaše utakmice?

"Ne, jer ne znam i ja se ne koncetrišem na stvari koje ne znam i ne mogu uticati, ali moje iskustvo kaže kad se igra jedna utakmica, uvek neko iskoči, jer, vidite, Regland nije bio faktor u prvoj utakmici, našli su nekoga da bude još važniji od Reglanda", rekao je Trinkijeri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Grb partizana 1997?
Friday, 29.03.2019
17:46

Trinkijeri je odlican trener i covek na mestu ali morace ipak da pokusa sledece sezone... Na kraju, ako ni tada ne uspe pa tu je zagarantovana parica koja leze svakog meseca tacno u dan... Nema sekiracije.

avatar
babaroga
Friday, 29.03.2019
23:03

Potkrepi nekom cinjenicom molim te. Ne mislim na pare, to ce on da uzme sigurno, motkom nece da ga isteraju do kraja ugovora. Mislim na tvrdnju da je odlican trener. Na osnovu cega si to zakljucio? Ako je zato sto ga Radonja redovno drao nije bas razlog, drao je Radonjic jos neke pa sad ne treniraju nikoga. Ono ni ovaj ne bi jos imao posao da se ne upeca Ostoja.