Trinkijeri ljut, ovo su razlozi poraza

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 14.11.2018.
22:10
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Strateg crno-belih do tančina objasnio zašto je izgubljena utakmica u Sankt Peterburgu.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Košarkaši Partizana izgubili su večeras od Zenita u okviru 7. kola Evrokupa i tako značajno umanjili šanse za plasman u Top 16.

Crno-beli su vodili 25 minuta ali su završnicu treće i početak četvrte četvrtine odigrali jako slabo usled čega je rival preokrenuo situaciju na terenu i zabeležio pobedu.

Trener Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da je meč izgubljen u prvom poluvremenu i svoju tvrdnju obrazložio na sledeći način.

"Utakmica je odlučena posle dve deonice, trebalo je da bude plus 20, po kvalitetu igre. Napadali smo, igrali dobro odbranu, sve je izgledalo kvalitetno na parketu, a na poluvreme smo otišli sa plus četiri jer smo šest slobodnih bacanja ispustili, devet izgubljenih lopti je bilo bez ikakvog razloga. Deset skokova u napadu - nemoguće je tako dobiti utakmicu", rekao je Trinkijeri, a prenosi "Blic".

Italijan je podvukao da su crno-beli u Rusiji igrali bez Radeta Zagorca.

"Igrali smo timski, a na ovom meču nam je nedostajao bitan igrač i to je prvi problem. Drugi problem je treća četvrtina, oni su se digli, upozorio sam ekipu, nismo odgovorili na fizičku odbranu. Bilo je jako loše, i mogli smo lagano izgubiti 20 razlike, bez ikakvog problema", dodao je trener Partizana.

Zenit je slavio rezultatom 75:71 i tako ostavio Partizan na dva trijumf posle sedam odigranih mečeva.

"Mlada ekipa, željna igre, našli smo neku hemiju i vratili se, mogli smo da dobijemo, da ne kažem trebalo je da slavimo. Možda je bolje izgubiti sada i naučiti nešto. Ako moram da budem realan, imamo mnogo stvari da naučimo. Mi smo izgubili četiri razlike, a jedan i po igrač je igrao dobru utakmicu, ne više", zaključio je Trinkijeri.

Partizan u sledećem kolu dočekuje Valensiju u "Pioniru", ali ga pre toga čeka teško gostovanje u Podgorici ekipi Budućnosti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke