Trinkijeri: "Konačno - Arena!"

Autor: Beta Beta
utorak 03.03.2020.
12:34
Izvor: Beta

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je danas da bi pobeda protiv Trenta mogla mnogo da znači njegovoj ekipi pred nastavak takmičenja u nokaut fazi Evrokupa.

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/EV

Povezane vesti

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri rekao je danas da bi pobeda protiv Trenta mogla mnogo da znači njegovoj ekipi pred nastavak takmičenja u nokaut fazi Evrokupa.

"Utakmica sa Trentom je specifična i na svoj način izuzetno teška. Oni imaju dobre igrače, u stanju su da odigraju dobro, ali to u ovoj Top 16 fazi nisu do sada pokazali. Sada nemaju šta da izgube i igraju da ostave što bolji utisak u svom poslednjem meču sezone u ovom takmičenju. Sa druge strane, nama pobeda dugoročno može puno da znači. Ali, moramo ići korak po korak. Za početak, želimo da pred našim navijačima odigramo dobru utakmicu i da se izborimo za pobedu", istakao je Trinkijeri za sajt Partizana.

Košarkaški klub Partizan u sredu od 21.00 dočekuje ekipu Trenta u Beogradskoj areni u šestom kolu Top 16 faze Evrokupa.

Trijumf protiv italijanskog tima doneo bi ne samo prvo mesto u grupi koje je tim Partizana već izborio, već i ukupno najbolji učinak u čitavom Evrokupu. Na taj način, crno-beli bi obezbedili prednost domaćeg terena u svim kasnijim fazama takmičenja, bez obzira na ime protivnika.

"Posle skoro mesec dana se vraćamo u Arenu, malo smo se uželeli igranja u toj atmosferi, iako imamo fantastičnu podršku, gde god da se pojavimo", dodao je Trinkijeri.

Kapiten crno-belih Novica Veličković rekao je da ekipa treba celu utakmicu da igra u jakom ritmu.

"Igramo protiv ekipe koja ima šta da pokaže i verujem da će dati sve od sebe da u poslednjem meču ostave što jači utisak. Moramo biti maksimalno koncentrisani i spremni da 40 minuta igramo u jakom ritmu. Posle mesec dana igramo u Areni, prethodni put je bila puna, iskreno, puno bi nam značilo da i sada poseta i energija sa tribina budu na sličnom nivou", poručio je Veličković.

Partizan je apelovao na navijače da podrže ekipu i da navijaju sportski, bez incidenata, kako bi klub izbegao nove kazne.

Ulaznice za nivo 200 Arene, rasprodate su još u nedelju, a prodaja ulaznica za nivo 400 i lože, odvija se danas i sutra u Bulevaru Milutina Milankovića 1, odnosno na dan utakmice, od 17 časova na blagajni Beogradske arene.

Poslednji meč Top 16 faze Evrokupa Partizan dočekuje na prvom mestu u grupi E sa četiri pobede i jednim porazom, dok je Trento na četvrtoj poziciji sa svih pet poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke