Trinkijeri iskren: "Bazen nismo mogli da pogodimo, bila je tuča, nigde da makneš"

Autor: Pavle Knežević
nedelja 17.11.2019.
23:04
Izvor: Sportske.net

Bio je srećan ipak trener posle pobede.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Trener Partizana Andrea Trinkijeri rekao je da je derbi bio jako težak, a okarakterisao ga je kao "tuču" i tip utakmice "gde nema mesta na terenu".

"Bila je izuzetno teška utakmica. Bilo je jako teško dobro igrati. Mislim da smo zaslužili pobedu jer smo u ključnim momentima imali više energije od njih. Dobro smo počeli, a onda na kraju druge četvrtine smo ih pustili da se vrate.

Od tada je bio taj tip utakmice da ne možeš da se mrdaš na terenu, da je sve fizička tuča. Oni su ogromni. Mi nismo igrali sjajno, ne bismo pogodili olimpijski bazen, ali smo na energije i na važne lopte, koje su bile 'fifti-fifti'. Dobili smo Zvezdu, derbi, nema mnogo priče za ovu utakmicu
", rekao je Trinkijeri.

Partizan je pobedio 75:72 u dramatičnom meču koji je mogao da ode na bilo koju stranu. Delovalo je da je u jednom trenutku tim bio bez samopouzdanja.

"Ja mislim da nije stvar samopouzdanja inače bismo izgubili utakmicu. Svi smo hteli malo bolje igrati i onda kada smo ušli u ovaj ritam blokada, kontakt, 'bamp', nismo se snašli. Oni su malo veći, jer igraju Evroligu, i nismo uspeli da uđemo u reket, a kad promašuješ, to je istina, ali smo pobedili derbi", objasnio je trener.

Trinkijeri je delovao mirno, a priznao je da nije "najbolji" kada je uživanje u pitanju.

"Jedna od najvažnijih stvari u životu je da znaš da uživaš. Ja sam najgori u tome, a mislim da su moji igrači bolji. Sigurno važna pobeda koja nam može dati mnogo, mnogo energije i samopouzdanja da idemo dalje. To je cilj", rekao je Trinkijeri.

Trajanje utakmice je bilo 130 minuta, koliko vama smetaju one duge pauze i konstanta pregledanja snimka...

"To nije dobro, ali ja se stavljam u odeću sudija. Ovo je stvarno teška utakmica, mogao je da se svira faul na svaki korak. Ovo je jako teško, svi se bore, svi drže poziciju…Ja mislim da ni njima ne prija da se igra toliko dugo", kaže trener.

A kako ste zadovoljni time kako ekipa reaguje na vaš sistem i kako ga usvaja?

"Može da bude mnogo bolje. Naša sezona je vrlo specifična do sada, vrlo specifična. Kad se ljutim, idem kući i kažem da se treba manje ljutiti. Mi smo igrali, mislim da smo prošli celu Evropu, devet gostovanja, četiri utakmice kod kuće, a nismo kod kuće jer nismo nikad igrali u istoj dvorani. Moglo je mnogo bolje, ali treba izdržati taj pritisak, putovanja. Mislim da možemo da budemo mnogo bolje", rekao je Trinkijeri.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pipo Inzagi
Monday, 18.11.2019
13:17

Anti-propaganda košarke,tuča,tuča i tuča....ne dati protivniku da igra,po svaku cenu praviti faul,uništiti ritam utakmice...ali cilj opravdava sredstva,sad je taktika prošla sa ovom sudijskom trojkom,videćemo da li će uvek biti tako....samo da u nekoj narednoj utakmici kada se sa ovakvom odbranom šutne 50 slobodnih bacanja,ne bude kako je bilo suđenje u korist Zvezde...

avatar
Wilt 100+
Monday, 18.11.2019
11:48

Protiv ovako jadne Zvezde I sa ovako profesionalinim i ,,objektivnim "suđenjem ti i ne treba šut . Kako odmiče vreme sve je teže gledati ovu košarku !! Valjda će biti bolje 2020

avatar
Old_school
Monday, 18.11.2019
10:18

Eh te sudije...

avatar
nemam pojma
Monday, 18.11.2019
01:00

Trenirati šut, šut i šut!!!

avatar
REVØLT
Monday, 18.11.2019
00:13

Bazen nismo, ali, zato gol u bazenu jesmo: https://youtu.be/lQznLtcW9Z4

avatar
REVØLT
Monday, 18.11.2019
00:06

Ja i zbog tih pauza ne gledam kosarku, izmedju ostalog, to vise nije sport.

avatar
REVØLT
Monday, 18.11.2019
00:06
avatar
Consigliere 1927
Tuesday, 19.11.2019
01:34

Jel regularno sve kad ovako pobedite ? Hahaha

avatar
Consigliere 1927
Tuesday, 19.11.2019
15:02

Na 73/72 lopta udara poslednja Gordica i izlazi sudije nece da gledaju snimak, a mi imamo zadnji napad, i tu vi dajete kos za 75/72. Mozli covek ne zna da tapne loptu, Beronovi cetvokorak mala maca za njega. Za istu stvar vi dobijete 3 slobodna bacanja i loptu sa strana pre Jaramaza je sutnuo Pejdz i promasio, a nama preinaci 2 bacanja za Covica mesto da nam da 3, on njemu da 1 i loptu sa strane. Zagoran MMA trenira, nemoj za faule dobili ste 7 nepostejecih gde niko ne dira igrace Partizane nego kad promase izmisle im faul i daju slobodna. Nadam se samo da ce ovako sudjenje biti za Zvezdu kakvo je sad bilo za Partizan u plej ofu, ako ti mislis da je bilo sve okej i posteno onda nemas sta da brines.

avatar
REVØLT
Tuesday, 19.11.2019
12:37

P.S. Mozda je i Tomasu sviran faul kad je bila rampa, nebitno...

avatar
REVØLT
Tuesday, 19.11.2019
12:30

Cista blokada Mozlija, a sviran faul coveku, silazna putanja i izbijena lopta iz kosa, a nije priznat kos, i vise od tri sekunde Odza u reketu i nista nego faul u napadu, rivalov trener koji ulazi na teren i smeta Pejdzu i nista...