Trinkijeri: "Imali smo scre, m*da i stomak, ali nismo zaslužili Top 8, nema šta da se lažemo"

Autor: Pavle Knežević
sreda 30.01.2019.
22:25
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana je jasan: ako nisi u stanju da odbraniš poslednje tri sekunde, ne zaslužuješ prolaz. Samo su navijači položili ispit.

ABA liga/Partizan NIS
ABA liga/Partizan NIS

Povezane vesti

Nije Andrea Trinkijeri ništa krio posle dramatičnog poraza od Lijetuvos ritasa, rekavši da njegov tim nije zaslužio prolazak u Top 8.

"Čestitam Ritasu. Teška utakmica, kao što smo očekivali. Sjajna atmosfera, bili su bolji, ali smo uspeli da preokrenemo utakmicu u poslednjoj  četvrtini. Vodili smo pola koša, posed do kraja, ali nismo uspeli da branimo 2,7 sekundi pre kraja. Ako to ne uspeš da braniš, onda zaslužuješ da pobediš", rekao je Trinkijeri.

Partizan je izgubio košem 0,2 sekunde pre kraja, dok je Ritas napad počeo 2,7 sekundi pre kraja. Novinari su ga pitali šta je glavni uzrok poraza: slab šut, skok...ali, trener nije hteo ništa da krije.

"Ovo je zemlja košarke, to ja znam jako dobro i to je jasno. Vi radite vaš posao, ja pokušavam moj. Neki put dobro, neki put tako-kako. Mi nismo zaslužili da idemo u Top 8. ne mogu da lažem. Nismo uspeli da branimo finiš u Monaku, nismo danas. To je jedan veliki nedostatak u našoj igri i koncentraciji, ali kada dve iste situacije nismo u stanju da donesemo prave odluke na terenu...

Jako mi je žao, jer mi je jako jasno ko je spreman za Top 8, to su naši navijači, a mi nismo. Mi nismo! I ja ne kažem to jer sam ljut, besan. To mi je samo izazov da budemo bolji. Ja znam kako smo počeli, ali na kraju košarka je igra malo šah, malo telo. Nekada zajedno. U Monaku smo zaboravili sve, a danas smo imali srce, muda, stomak, sve, ali nismo zaslužili.

Žao mi je za ovu fantastičnu podršku. Ja ne volim da zezam, naši navijači su spremni za sve. Sada dolazi ono teško. Lako je uperiti prstom, ko je više kriv, ko manje. Ako je ova institucija nešto posebno, ova utakmica će biti 'turning point'. Svi koji su igrači, treneri, klub, navijači, svi dišemo isti vazduh
", rekao je Trinkijeri.

Da li je imperativ pobede uticao na vaše igrače?

"U životu mora da se samo umre. Što kasnije, to bolje. Imperativ? Imperativ za ovu ekipu je da svaki dan nosi ovaj dres. Samo to. Ako tražite krivca, evo me. Nema problema, ali imperativ nije reč koja mi dolazi na pamet. Imperativ mi je da nađem tri pametne rečenice za moje igrače na treningu sutra", rekao je Trinkijeri.

On je otkrio da se Zagorac ponovo povredio, ali da Nikola Janković nije.

Trener Ritasa Dainijus Adomaitis rekao je da je njegov tim igrao u jednoj od najboljih košarkaških atmosfera u Evropi i da je za njegove igrače najvažnije da su bili mentalno jaki da to izdrže.

"Prvo, čestitam mojim igračima, uiradili su sjajan posao u jednoj od najboljih atmosfera u Evropi. Za igrače je to veliko uživanje, hvala vam na tome. Jedna od glavnih stvari je kontrola skoka i tu smo kontrolisali utakmicu i držali ritam. Kada to nismo radili, Partizan je uspeo da se vrati u igru u poslednjoj četvrtini. Igrači su bili mentalno jaki da izdrže u ovakvoj atmosferi i to je najvažnije", rekao je Adomaitis.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Deki.Stankovic.5
Thursday, 31.01.2019
00:51

Covek prica uvek otvoreno,ne zavija u foliju...to mu odajem priznanje e sad sto vodi pogresan klub to je neka druga prica :D

avatar
nemam pojma
Thursday, 31.01.2019
00:16

Nisam se bez razloga pribojavao ove utakmice. Litvanske ekipe nam ne leže. Fizički su odlični, skočni, atletski dobri, a uz to sipaju trojke iz svih pozicija. I ne znaš ko će te ubiti. Za malo da ih dobijemo, ali to ne bi bilo pravedno. Našim momcima ništa ne zameram, prevazišli su očekivanja za ovu sezonu, iznad njihovih realnih mogućnosti, što se Evrokupa tiče. Kod našeg naroda je najgora osobina da čim dođe poraz, počne nipodaštavanje i pljuvanje. Sećam se kako su Novaka pljuvali kad je bio u krizi, da bi ga sad proglasili bogom. KKP napreduje, ne gubi više od Krke ili Zadra, najverovatnije ide među 4 najbolje ekipe ABA. Očekujem još dva finala u domaćim takmičenjima, najmanje. Sve ostalo, svaka titula je PODVIG! Setite se samo početka sezone, setite se pripremnih utakmica na turneji.

avatar
Hannibal Lecter
Wednesday, 30.01.2019
23:52

kakav manipulator, tipicno italijanski...
saka cast...

avatar
Dača
Thursday, 31.01.2019
01:32

A šta je onda onaj vaš? Šarlatan?

avatar
paok
Thursday, 31.01.2019
15:29

A sto manipulator, bili bolji skoro ceo mec i na kraju pobedili.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 30.01.2019
23:28

Uvek iskreno, svaka cast...