Trinkijeri: "Imali smo scre, m*da i stomak, ali nismo zaslužili Top 8, nema šta da se lažemo"

  • Autor: Pavle Knežević

  • 30. januar 2019.

  • 22:25

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Trener Partizana je jasan: ako nisi u stanju da odbraniš poslednje tri sekunde, ne zaslužuješ prolaz. Samo su navijači položili ispit.

Trinkijeri:
Foto: ABA liga/Partizan NIS
Nije Andrea Trinkijeri ništa krio posle dramatičnog poraza od Lijetuvos ritasa, rekavši da njegov tim nije zaslužio prolazak u Top 8.

"Čestitam Ritasu. Teška utakmica, kao što smo očekivali. Sjajna atmosfera, bili su bolji, ali smo uspeli da preokrenemo utakmicu u poslednjoj  četvrtini. Vodili smo pola koša, posed do kraja, ali nismo uspeli da branimo 2,7 sekundi pre kraja. Ako to ne uspeš da braniš, onda zaslužuješ da pobediš", rekao je Trinkijeri.

Partizan je izgubio košem 0,2 sekunde pre kraja, dok je Ritas napad počeo 2,7 sekundi pre kraja. Novinari su ga pitali šta je glavni uzrok poraza: slab šut, skok...ali, trener nije hteo ništa da krije.

"Ovo je zemlja košarke, to ja znam jako dobro i to je jasno. Vi radite vaš posao, ja pokušavam moj. Neki put dobro, neki put tako-kako. Mi nismo zaslužili da idemo u Top 8. ne mogu da lažem. Nismo uspeli da branimo finiš u Monaku, nismo danas. To je jedan veliki nedostatak u našoj igri i koncentraciji, ali kada dve iste situacije nismo u stanju da donesemo prave odluke na terenu...

Jako mi je žao, jer mi je jako jasno ko je spreman za Top 8, to su naši navijači, a mi nismo. Mi nismo! I ja ne kažem to jer sam ljut, besan. To mi je samo izazov da budemo bolji. Ja znam kako smo počeli, ali na kraju košarka je igra malo šah, malo telo. Nekada zajedno. U Monaku smo zaboravili sve, a danas smo imali srce, muda, stomak, sve, ali nismo zaslužili.

Žao mi je za ovu fantastičnu podršku. Ja ne volim da zezam, naši navijači su spremni za sve. Sada dolazi ono teško. Lako je uperiti prstom, ko je više kriv, ko manje. Ako je ova institucija nešto posebno, ova utakmica će biti 'turning point'. Svi koji su igrači, treneri, klub, navijači, svi dišemo isti vazduh
", rekao je Trinkijeri.

Da li je imperativ pobede uticao na vaše igrače?

"U životu mora da se samo umre. Što kasnije, to bolje. Imperativ? Imperativ za ovu ekipu je da svaki dan nosi ovaj dres. Samo to. Ako tražite krivca, evo me. Nema problema, ali imperativ nije reč koja mi dolazi na pamet. Imperativ mi je da nađem tri pametne rečenice za moje igrače na treningu sutra", rekao je Trinkijeri.

On je otkrio da se Zagorac ponovo povredio, ali da Nikola Janković nije.

Trener Ritasa Dainijus Adomaitis rekao je da je njegov tim igrao u jednoj od najboljih košarkaških atmosfera u Evropi i da je za njegove igrače najvažnije da su bili mentalno jaki da to izdrže.

"Prvo, čestitam mojim igračima, uiradili su sjajan posao u jednoj od najboljih atmosfera u Evropi. Za igrače je to veliko uživanje, hvala vam na tome. Jedna od glavnih stvari je kontrola skoka i tu smo kontrolisali utakmicu i držali ritam. Kada to nismo radili, Partizan je uspeo da se vrati u igru u poslednjoj četvrtini. Igrači su bili mentalno jaki da izdrže u ovakvoj atmosferi i to je najvažnije", rekao je Adomaitis.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari