''Trinkijeri čim izgubi, hoće da se dovodi novi igrač, stranac...''

Autor: Darko Mitrović
sreda 06.03.2019.
14:33
Izvor: Sportske.net

To je jedina zamerka na račun aktuelnog trenera Partizana od strane njegovog trofejnog prethodnika.

Beta/Saša Đorđević/Ds
Beta/Saša Đorđević/Ds

Povezane vesti

Duško Vujošević je gostujući u emisiji ''Crno-beli svet'' prokomentarisao i aktuelnu ekipu Partizana, kao i rad trenera Andree Trinkijerija.

Dugogodišnji trofejni strateg Partizana smatra da je Trinkijeri odličan stručnjak, da je prilikom dolaska u klub imao veći ''rejting'' nego njegova ekipa u tom trenutku, ali otkrio je i jednu zamerku koju je uputio italijanskom stručnjaku.

''Jedino što mu zameram je što čim izgubi, hoće da se dovodi novi igrač, stranac. Daleko od toga da sam rasista, ali moja strategija u Partizanu su bili domaći igrači.

Ja sam domaćim igračima smatrao i Bertansa i Vestermana, svakog onog ko je sa 17-18 godina došao u ovu 'dolinu gladi', u Partizan da uči košarku i da ne prima pare...

Svaka budala može da uništi igrača, nekog Zagorca, Marinkovića...

Treba uraditi sve što je moguće da se izvuku i da se s njima napravi rezultat, pa ako su baš tolike budale da nemaju kapacitet da to isprate, onda smatram opravdanim da se ide ka nekim drugim rešenjima'', objašnjava Vujošević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Obican gradjanin
Wednesday, 06.03.2019
17:34

Stoji sve što dulo kaže, ali i sam je imao pregršt stranaca, od kojih naša košarka tačnije KSS nije imao nikakvu korist.

avatar
Skaut1
Wednesday, 06.03.2019
16:20

Svako može da uništi Stevana Nađfeija. Branislava Đekića, Dejana Muslija, Luku Bogdanovića, Aleksandra Mitrovića, Nemanju Bešovića, Marka Čakarevića (mada je on recimo više trenerski promašaj Vlade Jovanovića)...sigurno sam dosta njih zaboravio. Ne kažem da neki, na pr. Luka Bogdanović, posle nisu imali solidne karijere, ali on je otet Zvezdi kao jedan od najvećih, ne srpskih, nego evropskih talenata u tom trenutku (NBA potencijal).
Davis Bertans došao je u Partizan sa 20 godina, Igrao solidno 2 godine (i u EL) u Olimpiji, nije njega niko čudotvorno "otkrio", kao ni na primer Mekejleba koji je došao kao najbolji, ili drugi najbolji, ako se dobro sećam, strelac turske lige (iz tada nepoznatog kluba Mersina da, ali nije on bio nepoznat). Vesterman takođe došao sa 20 godina iz Asvela. Čudo je internet, sve se da proveriti (ako već sećanje izdaje), ali kod dosta njih ovako paušalno iznete neistine prolaze. Ljubomoran čovek na Trinkijerijevu popularnost, pa to ti je.

A da, i što se doline gladi tiče, voleo bih ja u tu dolinu gde je on gladovao sa 25000 EUR mesečno (samo od plate), što je prosečan stanovnik mogao da zaradi za 7 godina.

avatar
ludjak
Thursday, 07.03.2019
00:44

sve zavisi od samih igraca ali dosta i od trenera.... ovi igraci sto si i naveo nisu uspeli zbog sebe ne zbog duleta.... vestermana i bertansa je napravio dule, nisu bili ni talenti kad su dosli.... mekejleba da si gledao pre nego sto je dosao u partizan bilo bi ti jasno sta je dule od njega napravio, sebicnijeg igraca nisam video, cak ga nisam ni zeleo kad je dosao..... a pogledaj listu igraca koje je dule lansirao u nba samo.... to sto ga vi ne volite to je druga prica, ali mu trenersko znanje i pogotovo rad sa mladim igracima niko ne moze osporiti....

avatar
Skaut1
Friday, 08.03.2019
13:26

OK, tvoje pravo je da veruješ da je Vujošević u Partizanu imao mali budžet sa kojim je pravio velike rezultate. Propratili smo i njegovu internacionalnu karijeru (i onu raniju i ovu skoriju), i selektorsku (ne samo kao selektor Srbije, nego i CG i BIH).Za nekoga ko pretenduje da ga proglasimo kvalitetnim trenerom bilo je tu previše neuspeha. Verovatno ti imaš 101 objašnjenje zašto i kako, a veruj mi čuo sam ih sva od mojih drugara Partizanovaca. Niti očekujem da ti promeniš mišljenje, niti ću ga promeniti ja. Ne znam za ostale mlade igrače, ali za Muslija znam iz prve ruke. Dečko je došao u Partizan prvenstveno zbog individualnog rada sa Vujoševićem. Za 2 sezone provedene u Partizanu imali su 1 individualni trening. Čisto da i tu famu razbijemo.
Što se Trinkijerija tiče, mislim da je uradio sjajan posao do sada, a ako ne bude nezadovoljstva u slučaju eventualnog poraza od Zvezde u 1/2f ABA, pa ostane i sledeće godine, ja kao Zvezdaš strahovaću za odnos snaga sledeće sezone. Dule je ljubomoran i to ne uspeva da sakrije, a pokušao je zarad pretpostavljam zadržavanja nekog korektnog odnosa sa Trinkijem...

avatar
ludjak
Thursday, 07.03.2019
22:11

jer o metodologiji treninga ne zna nista, tj. danasnji igraci ne mogu da treniraju ni blizu kao oni iz 90ih, jer jednostavno nisu fokusirani samo na kosarku....

avatar
ludjak
Thursday, 07.03.2019
22:10

trener je tu da mu pruzi mogucnost da napreduje i pokaze put, ali ako neko ne prihvati to to je iskljucivo krivica igraca, a ako prihvati to je zasluga i trenera i igraca.... nikad nisam rekao da je samo dule zasluzan, ali ima dobar deo u tome.... kukoc je drugo, vanserijski talenat i najlenji igrac koji je ikad igrao kosarku.... to sto pekovic ne igra za srbiju zahvali se moki slavnicu.... i jos nesto trinkijeri nema mnogo manji budzet od duleta... ima dosta manji budzet od vlade jovanovica, ali ne i od duleta.... slazem se treba saccekati da vidimo kakav ce rok da odrati trinkijeri i koga ce dovesti na leto, pa onda cemo suditi..... imao je dule i nasih igraca, ali jednostavno u zadnjoj generaciji nisu hteli da rade koliko stranci (pogledaj izjave lovernja i bertansa o treninzima) ili su ih povrede sprecile da naprave nesto vise, a za povrede direktno kribvim duleta

avatar
Skaut1
Thursday, 07.03.2019
10:57

Volim argumentovanu debatu. Tvoja logika je ako neko ko je u Partizan došao kao mlad igrač ne uspe - sam je kriv, a ako uspe - Dule ga je napravio. Drugo tvrdnja da su Bertans i Vesterman (došli kao) netalentovani je zaista sporna, barem kada je Bertans u pitanju. Namerno je stavljeno u zagradu došli kao, jer ako su netalentovani nema niko, pa ni Vujošević čarobni štapić kojim će im dati talenat.
Da li se igrač stvara u mlađim kategorijama, u seniorskoj košarci, ili tokom cele svoje karijere? Ili se možda rodi takav da je predodređen da uspe (za Kukoča mnogi kažu da bi uspeo u bilo kom sportu).
Da zaboravimo na to što ja osporavam ili ne Vujoševićev doprinos za uspeh nekih od košarkaša (iako mislim ako je samo on ili presudno zaslužan za uspeh, onda je valjda samo on ili presudno zaslužan i za neuspeh) koji su to košarkaši kako kažeš lansirani u NBA ? Preskačem onu prvu generaciju (iz koje je Danilović svakako njegov štićenik, ali sa kojim su posle radili i Duda, i Obradović, i Mesina (ako se ne varam), pa i legendarni Pet Rajli).
Peković, Veseli, Bertans, Lovernj i Bogdan (ispravi me ako sam nekog zaboravio, nisam namerno). Od tih 5 igrača samo je Bogdan srpski igrač. Čak i da je zaista Vujoševićeva zasluga što su završili u NBA, delimična zasluga svakako jeste, za neke možda i presudna, ali korist za srpsku košarku je jedan NBA igrač. Tako da manimo se demagogije Trinkijeri radi odličan posao, doduše sa većim budžetom nego što su to imala njegova 3 prethodnika, ali daleko manjim nego što je to imao Vujošević u godinama najvećih uspeha, Zato manimo se priče o strancima. Šta ti misliš da Zvezda ne bi više volela da za nju igra Teodosić, Jović, Stefan Marković ili Micić pre nego Reglend. Bi, ali oni više koštaju. Mene prvog nervira što kod Tomića ono malo srpskih igrača koje ima ove sezone ima zanemarljivu minutažu, a nije da imamo u timu Kleja Tompsona, ili Durenta na poziciji stranca, da parafraziram D,Vujoševića.

avatar
ariton
Thursday, 07.03.2019
10:50

Momak devedeset posto je na igraču.Primer Vanja.Koliko je trenera promenio i opet ništa.Nema on onu stvar.Kad on postane kosarkas ja cu postati astronaut.

avatar
Pic.usti zamugljao!
Thursday, 07.03.2019
09:39

Bas smesno, za bertansa niko nije cuo dok nije presao u Partizan.A Mekejleb je bio tu negde ,nikako pri vrhu kako hoce da prikazu..Mersin nije ni usao u plej-of,a taj turski all-star se svodi na dovodjenje svih crnaca bilo oni kvalitetni ili ne...

avatar
nenadnenad1234
Wednesday, 06.03.2019
16:08

Za Renfroa i Jankovica je odmah Trinkijeri rekao da mu trebaju plej (iskusan) i centar za rotaciju. Dok je Jaramaz dosao kao odgovor pre svega na Zvezdu i Buducnost, tj. kad smo videli njihove zavrsne rostere, videli smo kako im jedino mozemo odgovoriti u plej ofu i sta nam treba.
Nemamo 100% najkvalitetniji sastav, ali imamo najvise kombinacije koje mozes da odigaras. Mozemo da odigramo sa dva teskasa, sa cetri visoka, sa tri pleja (sto je probano protiv Zvezde), da rasiris (Dzok na petici),...