Trinkijeri blistao - Izvinjenje, pa boks, i na kraju Dante!

Autor: Pavle Knežević
petak 05.04.2019.
15:05
Izvor: Sportske.net

Trener Partizana bio veoma nadahnut u najavi sutrašnje majstorice.

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS

Povezane vesti

Konferencija je imala neuobičajen početak.

"Hteo sam da se izvinim novinarima za ovaj balet kad je pres konferencija, pre-posle, gore-dole. Mi od sinoć imamo problema sa (portparolom) Ivanom (Ivkovićem). Utučen je, jako mi ga je žao, ali teška je situacija. Ceo dan pokušavam da mu objasnim da se kvalitet jednog pres ofisera ne meri sa koliko je kažnjen, jer bi onda njihov bio predsednik kluba, jer ima istu kaznu kao Ostoja. Meni ga je žao stvarno. Ivan je izuzetno profesionalan, vaspitan i mislio je da je red da ko je prvi na tabeli treba da ima čast da prvi priča, pa smo tako probali da mu objasnimo da ko poslednji priča pred majstoricu gubi utakmicu, pa je on zato menjao termine", objasnio je Trinkijeri


"Vidim da nekima nije važno šta se kaže, nego ko poslednji kaže. Nije ovde pitanje u rečniku, ovo je košarkaški teren i ovde su igrači glavna stvar. Neće reč dati koš. Sutrašnja utakmica je mozaik, ima mnogo stvari tu, ali glavni sastojak je koncentracija, da te ništa ne poremeti u koncentraciji"


"Šampioni su oni koji uvek uspevaju da igraju u svakoj situaciji. Vidim da vam je prijalo da sam pričalo o boksu, košarka je kao boks. Mislim da tu ima dosta stvari, daću sve od sebe da nas sutra ne zatvore na konopce, da uvek držimo visok gard, da budemo u stanju da vratimo, a da nije to dosta. Moramo pokušati neki dobar košarkaški udarac, dobar potez u toku 40 minuta. Ja znam, uveren sam 100 odsto, šta god bude, nećemo nikada baciti peškir. Muški ćemo se i fer boriti. Prolićemo krvi i znoja, ali branimo čast jedne velike ekipe u evropskoj košarci. Ovo je nokaut utakmica, svaka stvar mora biti važna, svaka nijansa. Prva je bila šampanj, gore-dole, zakucavanja. Druga je bila fizička borba, odbrana, mnogo kontakta. Kompletno drugačija, kao da su dve drugačije ekipe, a treća će biti u detaljima. Ima mnogo detalja. Samo želim da ovakav duel sa ovakvim fantastičnim protivnikom ne bude udaraca ispod pojasa. Voleo bih jako da budemo kao Roki Marćano, jedini koji je ostavio boks bez poraza", nadahnut je bio Trinkijeri.

"Oni će odmah skočiti na nas, moramo se spremiti da izdržimo, da se spremimo. Znam kako može biti, ali ne znam kako će biti".


Neizbežna je bila priča o sudijama.

"Da vidim koliko imam para u džepu. Ova kazna koju sam dobio mi komplikuje život. Mislim da je tu nešto izgubljeno u prevodu. Ja inače znam koje reči upotrebljavam, neki put i ja grešim, ali ja sam upotrebio reč „osetiti”, a ne „uticati”. Osetiti je jedna stvar, a uticati kompletno druga. Osetio sam pritisak, ponavljam, osetio"


Da li je uvučen u zamku saopštenja?

"Šta je bilo, rakija posle espresa danas? Ovo je highly expected. Prva stvar koju sam uradio ovde je da sam se izvinio novinarima..."

Na kraju je Trinkijeri poentirao.

"Hoću da upotrebim Danteove reči da će se u nedelju isto živeti. Reči su koliko je život prolazan, ali dobri prijatelji su me savetovali da te opet neko ne shvati pogrešno, ali život je prolazan i u nedelju će se isto živeti",

On je upotrebio Danteove reči: “La vostra fama è come il fiore, che nasce e muore, e si secca allo stesso sole che gli ha dato vita dall'acerba terra", odnosno "Vaša slava  je kao cvet, koji se rađa i umire, suši se na istom Suncu koje mu daje život iz nezrele zemlje"

Veličković je svestan značaja meča.

"Nema šta o samoj utakmici, svi znamo šta nosi šta odnosi. Ono što bih voleo da kažem je da mi treba da pružimo maksimum, da kad se sve sutra završi, da možemo mirne glave kažemo da smo dali sve od sebe. Mnogo puta kada smo ove godine odigrali na maksimumu bili blizu dobrog rezultata. Dobro, to ništa ne garantuje, ali posle utakmice možemo da kažemo da smo dali maksimum. To je sve što želim da kažem. Veliki pritisak, tenzija, ali plaćen si za to, ali to je gušt derbija i gušt sporta", zaključio je lider ove Partizanove zemlje...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Deki.Stankovic.5
Friday, 05.04.2019
16:18

Sprema se teren u slucaju poraza,i vrsi se pritisak na finjaka,i treba tako,neka se vrsi,samo bez pretvaranja....a bolji neka pobedi!

avatar
ForzaJuve
Friday, 05.04.2019
16:06

Bravo Andrea! Bravo majstore!
Gospodski, šmekerski, avangardno! To smo mi!

p.s.
Po nešto kasnijoj izjavi trenera Zvezde, vidi se da prosečan ciganski um ne razume reči ovakvog gospodina kao što je Andrea.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 05.04.2019
15:46
avatar
Peđa3
Friday, 05.04.2019
15:14

Bravo Trinkijeri!!!