Trinkijeri: "Ako nekom fali motivacija za Super ligu, neka pređe da igra šah"

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 25.04.2019.
14:09
Izvor: Sportske.net

Prvo kolo i odmah derbi, posle duže pauze na teren izlaze Partizan i Mega. Evo kako utakmicu i ligu najavljuju treneri ekipa.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Super liga Srbije počinje večeras utakmicom Tamiš-Dynamic u Grupi B, ali je prvi derbi cele lige sutrašnji duel Partizana i Mega Bemaxa.

Svoja očekivanja pred početak Super lige, kod pojedinih ljubitelja košarke od milja nazvana "pašteta ligom" (po nekadašnjem naslovnom sponzoru "Agroživ"), izneli su treneri oba tima, Andrea Trinkijeri i Dejan Milojević.

"Iako srpska liga ne vodi u Evroligu, za mene to nije novost, jer u Italiji je ista priča. Ali, to ne znači da su kvalitet, strast i žar lige manji i da nije zanimljiva. Dapače, još više. Prvak Jadranske lige je samo prvak Jadranske lige, ali mislim da će srpska liga pokazati sve najbolje šta je u srpskoj košarci.

Biće ovo šansa za mlade igrače, biće šansa za klubove kao što su Dynamic, Novi Pazar, Borac i svi drugi da igraju sa najboljim ekipama Adriatic lige. Mega, Partizan, Zvezda...To sve donosi veliko interesovanje na utakmicama. Prvi put mi se desilo nešto tako da posle 'pik' sezone ide pauza, pa opet se mora pripremiti ekipa.

Ali, zanimljivo je, sve što je novo je zanimljivo. Mi ćemo sigurno pružiti šansu mladim igračima, ali sve se u životu mora zaslužiti. Šansa znači ne gledaju se poeni, nego koliko spreman i fokusiran na igru i da dokažeš da možeš da igraš na višem nivou. Mi igramo odmah top utakmicu sa Megom i baš me zanima kako će se ekipa posle borbe sa Zvezdom vratiti na teren
", rekao je Trinkijeri.

On nije želeo mnogo da priča o sastavu i licenciranim igračima, među kojima nisu Amar Gegić i Bandža Si.

"Mislim da ovo nije mesto da se ništa pojasni, jer to je spisak, to su igrači koji će igrati srpsku ligu. Imaće podršku kluba, trenera i ja mislim uvek kad se priča o onima koji ne igraju nije fer prema onima koji igraju.

Nisu svi zdravi, ali će valjda biti svi zdravi. Sad kad je ABA liga gotova, onda svi problemi izlaze. Ranije glava gura preko bola. Leđa, kolena, zglob...Sad moramo sve ispočetka. Što se tiče motivacije, ako je nema, onda su oni krivi. Imaš stres, ti si igrač kad stavljaš sebe i tvoj klub – ako nemaš motivacije, idi na neki drugi sport. Možda šah, ne znam
", rekao je Trinkijeri.

Prvo kolo i odmah derbi?

"Ne znam ko će igrati za Megu, a ko će za Partizan. Prvo kolo, sve se može desiti. Oni su pauzirali malo više nego mi. Neće biti jednostavno ući u ritam. Svaki put kad se igra s Megom, oni su agresivni, tvrdi i mi moramo odgovoriti", rekao je trener Partizana.

Trener Mege Dejan Milojević čestitao je Zvezdi titulu osvajanja Jadranske lige, rekavši da je to bilo "više nego zasluženo".

"Kad se sagleda čitava sezona bili su najbolji, iako se meni kao sportisti nisu svidela dešavanja u finalu, ali to ne umanjuje konstataciju da su bili najbolji", rekao je Milojević.

Što se tiče Super lige...

"Jedva čekamo da počne liga, duga je bila pauza, zaželeli smo se utakmica. Nije lako igračima da idu iz sezone u pauzu, pa opet u ligu. Gledamo da uđemo što pre u takmičarski ritam. Vratiće Bitadze, Zarić i Ilić, a Ratkovica i Stanić su otišli u OKK.

Kompletno nova ekipa i trebaće nam vremena da se to uklopi. Imamo mesec dana da se uklopimo i izborimo za plej-of, što nam je cilj, a posle ćemo videti", rekao je Milojević.

Goga Bitadze se vraća iz Budućnosti, ali neće igrati sutra jer je dobio slobodno nekoliko dana za "mentalni reset", kako je rekao Deki.

"Sutra neće igrati ni Mišković. On je iskrenuo zglob i mora da pauzira bar sedam dana, videćemo da li će biti spreman za Novi Pazar, juče se povredio na treningu. Ništa ozbiljno, ali kad je liga na tri dana...", rekao je Milojević.

Mogu li neki timovi iz KLS da pobede ABA ligaše?

"Zašto da ne? Prošle godine smo mi izgubili od Borca dva puta, od Mladosti, nije nerealno da ispred nas bude Dinamik, jer ima dobar tim. Iskreno, mislim da ostale ekipe nisu kvalitetne da budu ispred nas. Naš cilj je plej-of, videćemo", rekao je Milojević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke