Tri gostovanja u nizu - Čanak u Baru očekuje početak uspešne serije

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 13.10.2018.
14:00
Izvor: Sportske.net, kkpartizan.rs

Utakmicom u gradu koji predstavlja jako uporište navijača Partizana u Crnoj Gori ekipa Nenada Čanka nastavlja takmičenje u ABA ligi.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Seriju od tri uzastopna gostovanja u ABA ligi i Evrokupu košarkaši Partizana počinju duelom sa šampionom Crne Gore u Baru.

Ekipa Nenada Čanka u nedelju gostuje Mornaru u hali "Topolica" i to će biti prilika da dva tima drugi put u novoj sezoni odmere snage.

"Očekuje nas veoma teška i važna utakmica za obe ekipe. Mornar je startovao sa dva poraza i sada će učiniti sve da tu seriju prekine. Utakmica koju smo nedavno odigrali u Laktašima nas neće zavarati", kazao je Nenad Čanak za klupski sajt.

Partizan je nedavno u Laktašima savladao Mornar u okviru četvrtfinala ABA Superkupa ali je tim Mihaila Pavićevića podigao formu od tog trenutka.

"Oni su tokom nedelje pokazali dobru igru u Torinu, gde su zabeležili važnu pobedu u Evrokupu i tako najavili da će na sutrašnjoj utakmici biti na veoma visokom nivou", dodao je Čanak.

Za crno-bele sutrašnje gostovanje predstavlja prvo od tri koliko će ih imati u sledećih sedam dana.

"Mi ćemo dati sve od sebe da dođemo do pobede kojom bi odlično započeli seriju od tri uzastopna gostovanja u ABA ligi i Evrokupu", poručio je trener Partizana.

Bek beogradskog sastava Aleksandar Aranitović kazao je da su gostovanja u Baru uvek bila zanimljiva.

"Verujem da će tako biti i sutra. Pobeda u Laktašima na Superkupu je arhivirana i u kontekstu sutrašnje utakmice nema veliki značaj. Očekujem da oni pruže svoj maksimum kako bi došli do prve pobede u ligi, a mi ćemo sa druge strane odgovoriti istom merom, kako bi napravili još jedan važan korak napred", kazao je Aranitović.

Partizan posle dva odigrana meča u ABA ligi ima dva trijumfa, a nakon gostovanja u Baru čekaju ga putovanja Valensiju i Novo Mesto.

Utakmica 3. kola ABA lige između Mornara i Partizana igra se u nedelju, 14. oktobra od 17 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke