Trgli smo se iz letargije, na poluvremenu plus 9 za 'Drim Tim'

Autor: Boban Filipović
subota 13.08.2016.
00:54
Izvor: Sportske.net

Prva četvrtina tanka, u drugoj dosta bolje.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Veoma bojažljivo i nesigurno su 'Orlovi' ušli u meč, Ameri su napravili uvodnih 9:0, Jokić je ušao s klupe i probio led zakucavanjem iz 'pikenrola' sa Teodosićem, ali nedugo potom prvi favorit turnira stiče dvocifrenu prednost koju nije ispušao tokom cele prve četvrtine.

Napravli su puleni Majka Kšiževskog velikih plus 18, ali zbog nervoze De Andrea Džordana, a potom i Drejmonda Grina, naš tim zahvaljujući Raduljicinim penalima uspeva da "upristoji" prednost. Posle prvih deset minuta na semaforu je pisalo 27:15.

Drugu deonicu otvaramo dobro, Nedović je pogdio trojku i vraća Srbiju na jedocifren minus, nakon čega je usledila rezultatska klackalica u kojoj SAD održava prednost između 8 i 12 poena razlike.

Polovinom drugog kvartala dve prelepe akcije našeg tima, poenima ih je završio Jokić nakon asistencija Teodosića, a u tim trenucima Kajri Irving čuva prednost Amerikanaca na bezbednoj distanci.

 
Na dva minuta pred odlazak na veliki odmor Stefan Marković pogađa trojku sa 'parkinga' na isteku napada za nov jednocifren minus (44:35), nedugo potom Durent je uzvratio na sličan način preko ruke.

Propustili smo priliku da se priđemo na šest ili sedam poena razlike, na poluvremenu je 50:41.

Miroslav Raduljica je najefikasniji igrač utakmice sa 14 poena, jedini dvocifren uz njega je junak finala Mundobasketa od pre dve godine u Španiji, Kajri Irving, sa 11 postignutih poena.

Za kraj dodajmo da naši košarkaši sa tribina 'Karioka' Arene imaju podršku nekadašnjih reprezentativaca.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
10ticker
Saturday, 13.08.2016
01:36

svi osim Raduljice ko prebijene macke,nikakve emocije. Brate milinposjetite teretanu ponekad i upoznajte se sa tegovima. Atletika nula.

avatar
Stemi
Saturday, 13.08.2016
01:21

Bogdanović ne može da odigra bitnu utakmicu za reprezentaciju. Neka se ne zavarava sa nba ligom.

avatar
Heroj Ulice
Saturday, 13.08.2016
01:00

Raduljica uništava Jordana na sve načine..