Trener Pelikansa o prelasku "Obrve" u Boston: "Hoćete Dejvisa? Može, ali..."

Autor: Nikola Miloradović
petak 19.01.2018.
00:02
Izvor: Sportske.net

Već neko vreme se šuška da će Seltiksi do kraja perioda za razmene pokušati da naprave veliki trejd, a evo šta o tome misli trener Nju Orleans Pelikansa.

Beta/AP Photo/Gerald Herbert
Beta/AP Photo/Gerald Herbert

Povezane vesti

Boston Seltiksi su minulog leta doveli dve zvezde, Kajrija Irvinga i Gordona Hejvorda, te su ambicije kluba znatno skočile.

Žele da napadnu osvajanje prstena, prvi su na Istoku, uprkos činjenici da je Hejvord ove sezone odigrao svega pet minuta.

Teško se povredio na debiju protiv Kavalirsa, pitanje je da li će se do kraja sezone i vraćati u pogon.

Ipak, četa Breda Stivensa igra sjajnu košarku i bez bivšeg košarkaša Jute, Irving je preuzeo dirigentsku palicu od Ajzee Tomasa, koji je u trejdu za "Ujka Drua" završio u Kavalirsima, odličan je i Džajlin Braun, koji pretenduje na osvajanje nagrade za igrača koji je najviše napredovao u tekućoj sezoni, dok je postalo jasno da su napravili dobar posao kada su na draftu uzeli Džejsona Tejtuma.

Ipak, žele dodatno da se pojačaju, svesni su da sa ovakvim rosterom i pored dobrih igara teško mogu da pariraju i Kavalirsima u plej-ofu, a još manje zahuktalnom Hjustonu ili aktuelnim šampionima "Voriorsima", koji su glavni favoriti za osvajanje Zapada, u eventualnom NBA finalu.

Ideja GM-a Denija Ejndža je da u redove Bostona dovede centra Nju Orleans Pelikansa i jednog od najdominantnijih igrača u ligi, Entonija Dejvisa.

Spremni su da u zamenu za "Obrvu" pošalju gomilu pikova sa narednih draftova, možda i nekog od prvotimaca, nadaju se da bi mogli da ubede Pelikanse da popuste, naročito ako im ne pođe za rukom da se plasiraju u plej-of ni ove sezone.

Ipak, trener franšize iz Nju Orleansa ne planira da se odrekne sjajnog centra, a na šaljiv način se potrudio da to i stavi do znanja upravi Seltiksa.

"Može, dajte nam Nju Ingland Petriotse i ta dva aviona koja ste nedavno kupili", izjavio je Alvin Džentri.

Onda se uozbiljio i dodao da je Dejvis srećan u Pelikansima, kao i da nikada ne bi trejdovao igrača kakav je popularni "Obrva" za pikove i nekoliko igrača koji bi poslužili u rotaciji.

"Voli što je ovde, srećan je i to je jedino važno. Kada god smo razgovarali dobio sam odgovor da je zadovoljan, ne želim da mu stavljam reči u usta, ali mi nikad nije rekao bilo šta osim da želi da pobeđuje i da hoće to da čini ovde. Na nama je sada da nastavimo sa radom i da dovedemo igrače koji su mu potrebni da bi bio uspešan.

Ne, ne, ne i ne! Nikada ne bih trejdovao odličnog igrača za par dobrih i siguran sam da naša uprava ne bi to učinila. Imamo jednog od najboljih košarkaša koji će gotovo izvesno biti u Kući slavnih jednog dana i gradićemo tim oko njega da pokušamo jednog dana da stvorimo šampionsku ekipu
", dodao je Džentri.

Dakle, čini se da od prelaska Dejvisa u redove franšize iz Masačusetsa neće biti ništa, ali navijačima Seltiksa ostaje da se nadaju do 8. februara, kada je "deadline" za razmene.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke