Trener Mornara ne pamti nešto slično onome što se desilo protiv Partizana!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 20.10.2019.
15:31
Izvor: Sportske.net, aba-liga.com

Nije siguran koji je razlog tome.

aba-liga.com/Petrol Olimpija
aba-liga.com/Petrol Olimpija

Povezane vesti

Partizan je sinoć u Baru savladao domaći Mornar sa 76:65 i upisao drugu pobedu u prva tri kola ABA lige.

Barane nije služio šut, njihovo uglavnom najjače oružje, što je Partizan znao da iskoristi, a posle meča trener Mornara Mihailo Pavićević je kao poseban kuriozitet istakao previše promašenih ''zicera'' od strane igrača njegovog tima.

''Prvo bih želio da čestitam ekipi Partizana na potpuno zasluženoj pobedi i da zaželim brzo ozdravljenje kolegi Trinkijeriju koji je imao zdravstvenih problema neposredno pred ovu utakmicu.

Ne znam iz kog razloga, zbog atmosfere ili šta je u pitanju bio Partizana, ali imali smo nepotrebnu nervozu, ničim izazvanu.

I pre utakmice, na sastanku, rekao sam da ne želim da vidim bilo kakvu nervozu ili pritisak, jednostavno idemo da se nadigravamo, pa ko dobije – dobije. Međutim, mi smo u igri bili samo u prvom poluvremenu, kontrolisali smo meči u par navrata imali šest poena prednosti.

Onda smo krenuli da igramo brzopleto i tada je počela nervoza u napadu. Mislim da smo potpuno nepotrebno tri puta šutirali s osam-devet metara, kad smo imali i rezultat i igru.

Partizan je to uspio da kazni, sevnule su tri kontre i gosti su na poluvreme otišli sa poenom prednosti. Rekao sam igračima da završnicu druge četvrtine ne smemo da ponovimo, jer će uslediti kazna, ali u drugom poluvremenu promašili smo sve što se može i što se ne može promašiti.

Ne pamtim da je moj tim na jednoj utakmici promašio više zicera, znači onih laganih polaganja.

Ukupan procenat šuta od 32 odsto sve govori. Mi igramo tako – kad pogodimo izgledamo sjajno, kad promašimo, izgledamo ovako kako smo večeras izgledali.

Ne mogu da zamerim mojim igračima, svi su želeli pobedu, nekad ide, nekad ne ide, jedino me brine kakva je povreda Derika Nidama, a ova utakmica je za nas završena. Moramo da se okrenemo narednom meču, nadam se da ćemo se uskoro i kompletirati i odraditi, konačno, zajednički trening'', zaključio je Pavićević.

U sledećem kolu Mornar će gostovati u Kopru protiv Primorske.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke