Trener FMP-a: "Želimo finale, a očekujem da će i tamo da nas proglase favoritima"

Autor: Pavle Knežević
utorak 29.05.2018.
20:34
Izvor: Sportske.net

Vladimir Jovanović kaže da je uloga favorita omela njegove igrače da počnu meč protiv Borca kako treba, ali je priznao da je to greška ekipa.

aba-liga.com/Mornar/Media Pro
aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

Treneru FMP-a Vladimiru Jovanoviću nije se dopalo što je njegova ekipa proglašena za favorita u duelu protiv Borca u polufinalu plej-ofa, a ocenio je da je to jedan od dva razloga što njegov tim nije počeo meč kako inače počinje.

"Čestitam mojim igračima na pobedi koja nije izvojevana ni na malo lak način. Ušli smo previše nervozno u ovu utakmicu, mislim da nismo prvi put odreagovali na pravi način. To se desilo iz dva razloga: prvi je da nas je uloga favorita sputala da budemo opušteni, bili smo malo uplašeni prilikom odluka u napadu.

Drugi razlog je odlična ekipa Borca, koja je imala dobru rotaciju, odličnog trenera. Pritom su jako iskusni i to je drugi razlog zbog koga utakmica nije bila kako su ljudi očekivali. Očekujem da ako uđemo finale, a to nam je cilj, budemo favoriti i u tom duelu
", rekao je Jovanović novinarima posle meča.

FMP je večeras pobedio sa 71:69 u prvoj utakmici polufinala plej-ofa Super lige.  

A zašto ne mislite da ste favoriti? Pokazali ste verovatno najviše u Super ligi.

"Hvala na tome, ja svakako ne bežim od toga. To je naša greška, jer nismo dobro odreagovali na to. Ova ekipa je imala neka tumbanja na koja nismo mogli da odreagujemo tako. Ni sada nismo odreagovali kako treba. Kad se sve to uzme u obzir, zaista sam zadovoljan i sezonom i ovom pobedom", rekao je Jovanović.

Trener Borca Jovica Arsić veruje da je pobednika odlučila "blaga nijansa".

"Imali smo poslednji napad za pobedu. Da smo bili malo odlučniji, možda bismo i pobedili. Uspeli su da odigaju dobro u svim segmentima, uspostavili smo balans u skoku i mislim da smo zaslužili ovu šansu za iznenađenje. Nemmoa vremena da žalimo. Drago mi je da smo opravdali učešće u plej-ofu pred ovako jakim protivnikom. Nadam se da ćemo bolje odigrati kod kuće", rekao je Arsić.

Oko 100 navijača Borca doputovalo je da bodri Borac u ovom meču. Da li će vam biti lakše ili teže da igrate u Čačku, kad se zna kakva je atmosfera tamo?

"Meni lično lakše. To možda može da bude opterećenje dva-tri-pet minuta, ali kad se napravi dobra atmosfera, obično ponese igrače. Videli ste da u nekim utakmicama koje nismo otvorili na najbolji način smo uspeli da dobijemo uz pomoć publike", rekao je Arsić.

Vi ste svoj cilj ispunili, da li će vam sa te strane biti lakše?

"Naš cilj je bio da igramo ABA 2, a pošto smo preskočili Megu ranije smo to obezbedili. Sportski je da damo sve od sebe i napravimo najbolji rezultat. Ne mogu da kažem da smo bolji od FMP-a, ne mogu da tvrdim da je Borac bolji, ali sportski je nadati se, probaćemo da produžimo seriju", rekao je Arsić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke