Trener FMP-a posle poraza od Cedevite: "Prerano smo poveli"

Autor: Pavle Knežević
petak 29.09.2017.
22:51
Izvor: Sportske.net

Vladimir Jovanović nije bio potpuno nezadovoljan posle poraza, kao ni kapiten Filip Čović.

aba-liga.com/Mornar/Media Pro
aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

Trener FMP-a Vladimir Jovanović ocenio je da je njegova ekipa večeras prerano povela protiv Cedevite u prvom kolu ABA lige i da je to jedan od uzroka poraza.

"Čestitam Cedeviti na zasluženoj pobjedi. Možda su oni ušli opuštenije u utakmicu posle Superkupa u Baru. Oni jesu kvalitetnija ekipa na papiru od nas, ali mi smo ovde tražili našu šansu. Možda je to floskula, no mislim da smo mi prerano poveli s dvocifrenom razlikom", rekao je Jovanović novinarima u Zagrebu.

FMP je vodio, ali je na kraju izgubio 67:74.

"U drugoj četvrtini smo olako prepustili Cedeviti napadački skok. Tih 15 napadačkih skokova je Cedeviti na poluvremenu ulilo samopouzdanje, a rezultat toga su njihove trojke na početku drugog poluvremena. Ja sam rekao igračima da zaboravljamo ovu utakmicu. Nadali smo se da možemo pobediti, to je sportski, ali okrećemo se sledećem protivniku. Čeka nas ekipa MZT-a i oni su najvažniji", rekao je Jovanović.

Kapiten FMP-a Filip Čović na kraju i nije bio nezadovoljan igrom svog tima.

"Čestitam Cedeviti na pobedi. Prve utakmice su uvek specifične i teške svakoj ekipi. Takva je bila i ova i za jednu i drugu ekipu. Mi smo ispoštovali ono što smo se dogovorili da počnemo jako i čvrsto, i na početku smo imali dobar rezultat. Posle smo, pogotovo u drugoj četvrtini, dosta pali i najviše je to bilo zbog toga što su oni u prvom poluvremenu imali 15 napadačkih skokova.

To je nedopustivo, pogotovo za ovakvu mladu ekipu kao što je naša. Mislim da je to jedan od glavnih razloga što smo izgubili utakmicu. Nadali smo se da možemo iznenaditi. Ne bismo ni dolazili da nismo. Pogotovo zbog toga što je prva utakmica specifična i ekipe još nisu uigrane. Na kraju krajeva, ja nisam nezadovoljan našom igrom
", rekao je Čović.

Trener Cedevite Jure Zdovc osetio je potrebu da se izvini publici zbog onoga što je gledala.

"Izvinio bih se publici jer nije bila baš dobra utakmica za gledati. Bilo je dosta mučenja, dosta egoističnih akcija i odluka u napadu i slaba obrana na početku. Ne mogu biti zadovoljan. Mogu biti zadovoljan samo pobedom, s tim da je bilo nekih dobrih stvari. Imali smo 20 skokova u napadu, no i te skokove u napadu mogli smo pametnije iskoristiti.

Možda je tu bila prisutna velika želja da se svako u prvoj domaćoj utakmici pokaže, no to tako ne ide. Morali smo se potrošiti dosta na dvije strane da bi ulovili neku prednost, koja se na kraju opet istopila jer smo se opustili u obrani. Svejedno, čestitam momcima i zahvalio bih se publici
", rekao je Zdovc.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke