Trener Baskonije: "Ne smemo da dozvolimo da Zvezda napravi razliku"

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 02.02.2018.
12:44
Izvor: Sportske.net

Strateg Baskonije Pedro Martinez pohvalno je govorio o kvalitetima šampion Srbije i izneo svoja očekivanja pred večerašnju utakmicu.

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Košarkaši Baskonije večeras dočekuju Crvenu zvezdu mt:s u poslednjoj utakmici 21. kola Evrolige. Španski tim ulazi u utakmicu bez Kevina Džounsa koji je posle dva meseca napustio Vitoriju.

"Očekujem da ekipa adekvatno odgovori jer imamo dovoljno opcija da budemo konkurentni. Kad smo već odlučili da završimo saradnju sa Kevinom Džounsom onda moramo da budemo spremni da se takmičimo bez njega", rekao je trener Martinez.

Crvena zvezda je u prethodnom kolu savladala Olimpijakos a večeras je čeka duel sa direktnim rivalom za plasman u Top 8.

"Najvažnije će biti da ekipa odgovori na prepreke koje će protivnik staviti pred nas. Zadovoljan sam igračima koje imam na raspolaganju. Ne nedostaje mi ništa i fokusiran sam da izvučem maksimum iz grupe sa kojom radim", dodao je trener Baskonije.

Pedro Martinez ističe da njegov tim ne sme da dopusti Crvenoj zvezdi da preuzme kontrolnu nad igrom i rezultatom jer će u tom slučaju biti teško vratiti se u igru.

"Sa Zvezdom moramo da krenemo snažno od samog početka. Ne smemo da im dozvolimo da rano preuzmu vođstvo i da nas na taj način stave u nepovoljan položaj. Nema spora da se radi o jako dobroj ekipi, odlično trče i imaju kako dobre trojkaše. Samo je potrebno da budemo fokusirani, ništa više", zaključio je strateg Baskonije.

Utakmica 21. kola Evrolige između Baskonije i Crvene zvezde mt:s igra se od 20 časova i 30 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke