"Trejdmark" srpske košarke, ovo je divno za selektora!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 31.08.2019.
13:05
Izvor: Sportske.net

Selektor zadovoljan nakon prvog meča.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Selekcija Srbije je jutros po srednjeevropskom vremenu uspela da savlada Angolu, jednu od najboljih afričkih selekcija, a krajnji rezultat je bio 105:59.

Naš tim je odigrao odlično, uz fantastičan šut iz igre što posebno raduje selektora.

"Ozbiljan pristup, ozbiljna utakmica, ozbiljna priprema. Svi pričaju da je u prvoj utakmici mali pritisak i tenzija, ali mi smo bili stvarno dobri na otvaranju u odbrani i napadu. Kontrolisali smo skok, imali mnogo asistencija, dobre otvorene šuteve, igrače koji su u sjajnoj šuterskoj formi što nam daje hrabrost pred ostale utakmice. Naš „trejdmark“ je da igramo zajedno, da delimo loptu, volimo asistencije, imamo mnogo igrača koji nisu sebični. To je divno za trenera, volim to da vidim. To je „trejdmark“ srpske košarke", rekao je Đorđević.

Naredni protivnik reprezentacije Srbije su Filipini koji danas igraju protiv Italijana.

"Već smo skautirali ekipu, znamo sa kim se susrećemo, znamo koliko im je košarka važna na Filipiinam, koliko ponosa ulože u utakmicu. Moramo da budemo mi, da pristupimo na isti način. Što se tiče pristupa neće biti razlike, mi svaku utakmicu pripremimo sa svim informacijama koje su potrebne igračima", rekao je Đorđević.

Nemanja Bjelica je propustio današnji meč čime je značajno smanjio rizik od povrede, a dobre vesti nam je doneo selektor.

"Bjelica je imao jak trening, bolje mu je, videćemo iz dana u dan. Videćemo kako će reagovati na jače treninge. Ima hroničnu cistu u kolenu što mu je problem, to se upalilo, sada je izlečeno. Medicinska služba je radila sjajan posao. Došao je 45 minuta pre ekipe, radio jako, nije osetio bolove. Idemo iz dana u dana. Naši fizioterapeuti i lekarska služba na čelu sa profesorom Radovanovićem je radila odlično. Idemo bez rizika, nije nam potreban", rekao je Đorđević.

Iznenadile su ga pune tribine dvorane u Fošanu.

"Fantastično, dva-tri minuta pre kraja sam se okrenuo i video pune tribine. Mnogo je naših ljudi, to mnogo znači igračima, osećamo se voljeni, paženi, maženi, oni su nam vetar u leđa. To je velika snaga. Dvorana je bila puna, to je za mene veliko iznenađenje"
, rekao je Đorđević.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dzaus81
Saturday, 31.08.2019
13:56

Ma svaka čast Sale i tebi i momcima, već ste odradili vrhunski posao, nijedna izgubljena u pripremama -meni to mnogo govori. Utakmica protiv Angole je kompletna jedna bravura.

Svaka vam čst momci. . .