Treba li Partizanu još neko pojačanje i koga će Bel da istisne iz sastava?

Autor: Darko Mitrović
subota 02.11.2019.
11:18
Izvor: Sportske.net

Da li je Partizan jučerašnjim transferom završio sa pojačanjima za ovu godinu?

BETAPHOTO/HINA/LANA SLIVAR DOMINIC/EV
BETAPHOTO/HINA/LANA SLIVAR DOMINIC/EV

Povezane vesti

Ekipi Partizana sjajno ide u Evrokupu, gde su crno-beli upisali svih pet pobeda u prvih pet kola i praktično već izborili mesto u Top 16 fazi takmičenja, a kada je u pitanju ABA liga, učinak je za sada polovičan - po dve pobede i dva poraza.

Prethodno su crno-beli osvojili Superkup ABA lige, a ono što se od početka sezone najavljivalo, juče se i dogodilo, Partizan je angažovao još jedno pojačanje iz inostranstva - bivšeg košarkaša Cedevite i Budućnosti Džejmsa Bela.

Međutim, ovaj momak igra na poziciji krila, a očekivalo se da stigne bek šuter ili eventualno novi centar, s obzirom da se Artsjom Parahovski za sada nije dobro uklopio u Trinkijerijev tim.

Osim Parahovskog, ni Žanis Pejners nije blistao od početka sezone, pa sada mnogi smatraju da bi baš on mogao da bude istisnut iz najboljih 12 posle dolaska Bela, koji po potrebi može da odgovori zahtevima i na ''dvojci''.

Ako to tako bude, onda ne bi trebalo da iznenadi i ako dođe do prevremenog rastanka crno-belih sa letonskim košarkašem, pa i beloruskim centrom, ali pre eventualnog rastanka sa Parahovskim, Partizan bi morao da angažuje još jednog centra.

Naravno, mnogo zavisi od Džejmsa Bela, ako on odmah zablista, za nekog od njegovih novih saigrača najverovatnije više neće biti mesta. S druge strane, ukoliko se crno-beli odluče da zadrže sve igrače kojima sada raspolažu, onda bi se za dva mesta u najboljih 12 najverovatnije smenjivali Bel, Pejners i kapiten Veličković, kome je, s vremena na vreme, potreban odmor u ''paklenom'' ritmu utakmica.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 02.11.2019
13:09

Velickovic je valjda krilni centar? Valjda se menja sa bircevicem, tomasom, i eventualno sa jankovicem.
Bell ce se menjati sa zagorcem i pejnersom. Ili ce igrati beka.. Bell i Velickovic dva razlicita pojma.

avatar
REVØLT
Saturday, 02.11.2019
13:33

Rec je iskljucivo o tome ko nece biti u 12 od njih trojice, na cetvorci imamo Tomasa i Bircevica pa i NJ sto ti kazes (po potrebi, naravno) mada bih ja uvek pre gledao Novicu nego SB. Ne trebaju nam tri trojke, a jos cekamo tog sutera. Sa druge strane, kako da izbacis Novicu koji je srce i dusa tima, a Peiners (nema veze sto ne igraju na istoj poziciji) nista nije pokazao i jos smo doveli novog stranca? Volden, Gordic, Jaramaz, Pejdz, Zagorac, Bel, Velickovic, Bircevic, Mozli, Tomas, Jankovic, Parahuski. Kad dodje bek, onda ce biti malo cupavo.

avatar
REVØLT
Sunday, 03.11.2019
00:00

Videcemo sta ce biti, nekako bi bilo veoma cudno da izguramo citavu sezonu bez te ''dvojke'' koju i sami ljudi iz kluba najavljuju...

avatar
Saturday, 02.11.2019
17:09

Normalno da nece da leti Novica, jer je Novica mnogo bitan igrac, jednom recju kapiten. I problem je sto mi trenutno imamo samo Novicu da moze ledjima da odigra nesto, i mozda ako se Belorus uklopi uskoro, igrace i on ledjima. I slazem se da ce Pejners da leti iz 12, a verovatno ako se ne trgne malo i otkaz ce biti. Videcemo vec sta ce igrati Bell, ja iskreno nisam mnogo pratio tog igraca, iz klipova je negde delovao dobro, negde ne. Prosle godine se verovatno utopio u sivilo buducnosti. Mada mi nesto ne vuce ka beku, ali u Izrealu je trojke dobro pucao. Ali ledjima nema sta da trazi.

avatar
REVØLT
Saturday, 02.11.2019
12:51

Treba nam bek, Peiners (da) leti. Postoje price da je Parahuskom sin bolestan i da zbog toga kao i zbog povrede ledja sad ne pruza ono sto se od njega ocekuje, trenutno je na nekih 5-10% svojih mogucnosti.

avatar
zg partizan igokea
Saturday, 02.11.2019
12:42

Drzava treba da donira jos par miliona, pa da dovedu jos nekoliko skupih stranaca.

avatar
pjer
Saturday, 02.11.2019
13:07

prosinecki, sve si rekao .....

avatar
nemam pojma
Saturday, 02.11.2019
15:05

Šta par, još 8 miliona evra da bi se izjednačilo sa fabričkim klubom.