TOTALNI RASKOL - Evroliga tužila FIBA!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 22.02.2016.
12:47
Izvor: Sportske.net

Predstavnici najkvalitetnijeg evropskog košarkaškog takmičenja podneli su tužbu protiv FIBA i FIBA Evropa zbog pritisaka koje te dve organizacije vrše na klubove kako bi ih naterali da okrenu leđa Evroligi.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Sukob koji već mesecima tinja na relaciji Evroliga - FIBA uskoro će eskalirati o čemu svedoči i potez koji su u ponedeljak povukli predstavnici najkvalitetnijeg evropskog košarkaškog takmičenja.

Na zvaničnom sajtu Evrolige saopšteno je da je Evroliga tužila FIBA i FIBA Evropa Evropskoj komisiji zbog nelegalnih mera koje pomenute organizacije preduzimaju kako bi evropske klubove odvratili od učešća u elitnom takmičenju.

"Evroliga je podnela tužbu pred Evropskom komisijom protiv FIBA i FIBA Evropa zbog ponovnih pritisaka koje su te organizacije izvršile na evropske košarkaške klubove sa ciljem da napuste takmičenje čiji su deo od 2000. godine" stoji u saopštenju Evrolige.

Predstavnici Evrolige upozoravaju da FIBA i FIBA Evropa, preko nacionalnih Saveza pokušavaju da odvrate klubove od učešća u Evroligi i Evrokupu i priključe se takmičenjima pod okriljem Međunarodne košarkaške federacije.

"Očekujemo da klubovima, igračima i sudijama budu garantovana prava na slobodan izbor. FIBA krši zakone Evropske Unije i pokušava da stekne prednost na tržištu pozivajući se na svoje pravilnike iako njima ne podležu klubovi o kojima je reč" dodaje se u saopštenju Evrolige.

Evroliga je u isti mah podnela tužbe protiv pojedinaca koji su svojim javnim istupanjem u medijima držali stranu FIBA i FIBA Evropa i pretili sankcijama ukoliko se klubovi ne povinuju zahtevima pomenutih organizacija.

Na taj način Evroliga je održala reč i pravdu potražila pred Evropskom komisijom koja će razmatrati tužbu i doneti odluku o tome da li je FIBA zaista prekršila prava klubova, igrača i sudija.

Evidentno je da posle ovoga više nema prostora za eventualni dogovor dve strane i da će sukob, kako se bliži kraj sezone, samo eskalirati, a nadajmo se da srpska košarka na kraju neće biti uz stranu koja će kapitulirati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Klub Paradoksa
Monday, 22.02.2016
14:08

Evroliga je ionako postala smece! Treba totalno podrzati fiba bez obzira ko ce izaci kao pobjednik!

avatar
Svetski sampion
Monday, 22.02.2016
16:47

Sad je smece kad je ne igrate i necete jos dugo.. licimerstvo..

avatar
Grobari Slo
Monday, 22.02.2016
18:25

A vi cete je kao igrati.......Ne zaboravi Sampion Evrope 1992!!!!86-81 68-60 pozdravlja te Dzika

avatar
Doktor_Ijopet!
Monday, 22.02.2016
18:04

Evroliga smece? ahahhahahha pa jeste, devojka koja te nece je mnogo ruzna. Jel da?

avatar
Monday, 22.02.2016
13:55

Sacekati i vidjeti ko ce biti pobjednik i njima se pridruziti, ali i ako cemo realno gledati bez obzira na pritisak i ostalo FIBA treba da ima prednost zbog reporezentacije i ona ne smije da ispastta.